Pamatnoteikumi, kā pareizi mazgāt zīda izstrādājumus

Jebkurš audums laika gaitā mums ir jāmazgā vai vismaz vienkārši jātīra, ja mazgāšana to slikti panes. Zīds ir ļoti specifisks audums, un par to jārūpējas pareizi, lai bezcerīgi nesabojātu savas mīļākās lietas.

Vai mums vienmēr ir jādara tas, ko iesaka zīda izstrādājumu ražotāji, vai arī reizēm vajadzētu par to parūpēties un izvēlēties maigāku mazgāšanas variantu?

Patiesi, zīda mazgāšana veļas mašīnā (lai cik moderna tā būtu) nebūt nav labākais risinājums. Vislabāk to darīt ar rokām, pat tad, ja uz birkas, kas parasti ir piešūta jebkura izstrādājuma apakšpusē, ir atļauta mazgāšana, izmantojot automātisko mašīnu.

Attiecībā uz mazgāšanu ar rokām jāsāk ar lietu pareizu mērcēšanu. Veiciet to tikai 5 vai 7 minūtes un pēc tam mazgājiet tikai nedaudz siltā ūdenī (aptuveni 30 grādu pēc Celsija). Šajā gadījumā jāizmanto tikai šķidrie mazgāšanas līdzekļu varianti, bet pulverus, kuros ir balinātāji, labāk nelietot.

Kad runa ir par skalošanu, tas jādara vairākas reizes. Ja jūsu zīds ir krāsains vai tumšs, atcerieties par etiķi. Tas ir noderīgs ne tikai virtuvē, bet arī šeit. Vienkārši ielejiet dažas tējkarotes etiķa un palutiniet ar to apģērbu.

Ja nevēlaties ar zīdu nodarboties manuāli, bet tomēr esat nolēmis izmantot veļas mašīnu, tad izvēlieties tikai šim audumam paredzēto īpašo režīmu.

Turklāt neberiet mašīnā nekādu pulveri, piemērots ir tikai speciāls mazgāšanas līdzeklis. Visām lietām no zīda, kuras mazgāsiet, vienmēr jābūt vienādā krāsā. Pretējā gadījumā jūs nebūsiet apmierināti ar rezultātu.

Lasi vēl: Mana vīra mīļākā zupa. Tērēju ne vairāk kā 20 minūtes. Vāru lielāko katliņu un vienmēr ir par maz.

Ja jums ir mašīna ar vertikālu iekraušanu, tad jāizmanto tīkla aizsargs. Pēc šādas mazgāšanas nav nepieciešams ieslēgt centrifugēšanu. Zīds var tikt uzrauts, kad šīs procedūras laikā tas berzējas pret cilindru.

Jebkuras zīda lietas nav jāizgriež, kā daudzi no mums ir pieraduši. Lai tās izžāvētu bez bojājumiem, šādas lietas ir jāietin dvielī vai šim nolūkam jāizmanto palags. Pēc tam jums būs tikai viegli jāpiespiež, piemēram, tas pats dvielis. Tas ļaus no lietām izvadīt ūdeni.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment