Kā rūpēties par pērļu rotaslietām: noderīgi padomi

Rotaslietas ar pērlēm ir ļoti skaistas un izsmalcinātas, taču prasa īpašu kopšanu, tāpēc ir dažas nianses.

Pērļu skaistums var saglabāties gadsimtiem ilgi, ja par tām pareizi rūpējas. Tās prasa īpašu uzmanību un kopšanu, jo to dabiskā izcelsme no mīkstiem organiskiem materiāliem diktē savus noteikumus, kā saglabāt perlamutra izskatu.

Daži padomi pērļu kopšanai

Pērles ir jutīgas pret skābēm, kas sastopamas kosmētikā, smaržvielām un mitrumu. Saskare ar tām var bojāt pērļu virsmu vai pat izraisīt to dabiskā spīduma zudumu.

Pērļu virsma ir mīksta un viegli saskrāpējama. Ieteicams tās glabāt atsevišķi no rotaslietām ar citu struktūru un no cita materiāla. Tīrot pērles, izmanto mīkstu, ar ūdeni samitrinātu drāniņu. Visdažādākie abrazīvie līdzekļi un birstes pērlēm ir pārāk rupjas, labāk no tām izvairīties.

Noteikti dodiet rotaslietām laiku, lai tās pilnībā izžūtu, un tikai tad nosūtiet tās uz to uzglabāšanas vietu.

Lasi vēl: Pamatnoteikumi, kā pareizi mazgāt zīda izstrādājumus

Ieteicams nenēsāt rotaslietas, strādājot ar ķimikālijām vai sportojot, jo pērle ir dabisks materiāls, kam ne visai patīk triecieni, berze un ķīmiskie produkti.

Nēsājiet savas rotaslietas ar prieku, veidojiet foršus tēlus un rūpējieties par to pienācīgu kopšanu. Un tad tās kalpos jums ilgi un uzticīgi, izceļot jūsu skaistumu un personību.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment