Izturēs 2 nedēļas un neviena nenovītīs: kā maksimāli pagarināt tulpju mūžu

Tulpes ilgi saglabāsies svaigas, ja ievērosiet dažus vienkāršus noteikumus.

Pavasara sākums ir īstais tulpju ziedēšanas laiks, un nereti tieši šie ziedi tiek izvēlēti, lai iepriecinātu savu otro pusīti, mammu vai kolēģes.

Pieredzējusi floriste dalījās ieteikumos, kā kopt dāvinātās tulpes, lai tās varētu priecēt ar savu skaistumu divas nedēļas.

Eksperte ieteica ziedus uz nakti ievietot ledusskapī, bet dienā nenovietot vāzi augļu tuvumā. Ābolu, banānu un citu augļu klātbūtne līdzās ziediem var paātrināt tulpju novīšanu.

Lai pagarinātu ziedu mūžu, biežāk jāmaina ūdens. Dažu šķirņu tulpes var ilgāk uzglabāties vēsā vārītā ūdenī nekā parastā krāna ūdenī.

Lasi vēl: Kļūs tikai sliktāk: kā un ar ko nedrīkst tīrīt paklājus no dabīgiem un sintētiskiem materiāliem

Pērkot ziedus, jāpievērš uzmanība lapu un kātu kvalitātei: tiem jābūt stipriem, zaļiem un nebojātiem. Neizvēlieties tulpes ar izžuvušām ziedlapiņu malām.

Svaigus ziedus vislabāk iesaiņot polietilēnā, nevis avīzē, kā tas parasti tiek darīts. Kad esat mājās, nekavējoties nogrieziet stublājus par pāris centimetriem.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment