Šodien ir svētdiena, lieliska iespēja iepriecināt ģimeni un tuviniekus ar gardiem saldiem konditorejas izstrādājumiem. Maiga, gaisīga un ļoti izdevusies mīkla…vienmēr cits pildījums. Pīrāgs pazūd zibens ātrumā, labi, ka to ir viegli pagatavot un var atkārtot nākamajā dienā.
SASTĀVDAĻAS:
Piens – 100 ml
olas – 2 gab.
cukurs – 60 g
sviests – 80 g
sausais raugs – 7 g (dzīvs – 21 g)
sāls – 0,5 tējk.
vanilīns – 1,5 g
milti – 400 g
Pildījums:
vārīts kondensēts piens – 150 g
Pārklāšanai:
Olas dzeltenums – 1 gab.
piens – 1 ēdamkarote.
GATAVOŠANAS METODE:
Mūsu pīrāgs tiks pagatavots ar rauga mīklu, tāpēc sāksim ar to. Ielejiet bļodā 100 ml silta piena, pievienojiet 60 g cukura un 7 g sausā rauga, samaisiet ar putojamo slotiņu līdz viendabīgai masai, pārklājiet bļodu ar plānu dvieli un atstājiet siltā vietā 10-15 minūtes, lai aktivizētos. raugs.
Tālāk iecilā 2 olas, pievieno paciņu vanilīna (tas ir apmēram 0,5 tējk), kā arī pievieno 0,5 tējk. sāls un 80 g izkausēta un pilnībā atdzesēta sviesta. Apvienojiet visas sastāvdaļas .
Pēc tam ieber 400 g miltu un samīca mīklu. Ātri sakrājas vienā kamoliņā, izrādās maigs, ļoti mīksts, elastīgs un nemaz nelīp pie rokām.
Veidojam bumbiņu, bļodu iesmērējam ar augu eļļu, liekam mīklā, pārklājam ar plānu dvieli vai pārtikas plēvi un noliekam siltā vietā uzrūgt.
Ielieku uz 40 grādiem ieslēgtā elektriskajā cepeškrāsnī un aizveru durvis. Tādā veidā mīkla celsies daudzas reizes ātrāk.
Pa to laiku sagatavosim formu. Eļļojiet to ar mīkstu sviestu. Manas veidnes diametrs ir 30 cm.
Pēc 40 minūtēm mana mīkla ir gatava. Paskaties, cik tas ir gaisīgs!
Viegli mīciet to ar rokām un novietojiet uz galda, kas nokaisīts ar miltiem. Nedaudz saplaciniet, pa virsu uzkaisiet nedaudz miltu un izrullējiet lielā kārtā.
Lasi vēl: Personības tests: atklājiet savas unikālās īpašības
Manas kārtas izmērs ir 65×45 cm.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk…