Es bietes vāru tikai 15 minūtes – nav jāgaida vesela stunda; radinieki šo metodi izmanto jau ilgu laiku

 

Biešu vārīšana nereti prasa diezgan ilgu laiku. Reiz mana mamma man norādīja, ka es šo procesu veicu nepareizi un ka būtu iespējams to ievērojami paātrināt. Viņa padalījās ar savu paņēmienu…

Vārīšanas laikā bietes izdala dabīgo cukuru, kas piešķir tām viegli saldenu, taču ne pārāk izteiktu garšu. Tās piedāvā neatkārtojamu garšas buķeti, kurā harmoniski savijas zemes notis ar saldumu, padarot tās lieliski piemērotas gan kā piedevu ēdieniem, gan kā galveno sastāvdaļu dažādās receptēs.

Ar šo metodi bietes ir mīkstas un sulīgas, vienlaikus saglabājot patīkamu struktūru. Šī tekstūra ļauj tām labi saderēt ar dažādiem ēdieniem. Koši sarkanā krāsa piešķir jebkuram ēdienam vizuālu pievilcību, padarot to izskatīgu un apetīti rosinošu. To saldenā garša labi sader ar skābām, sāļām vai pikantām sastāvdaļām, piemēram, sieru, riekstiem vai citrusaugļiem.

Pirmie soļi

Vispirms jāveic šādi soļi: izvēlieties vidēja izmēra bietes, ne pārāk lielas. Tās rūpīgi nomazgājiet ar švammi, lai noņemtu virsējo slāni – mizot nav nepieciešams. Tas palīdzēs saglabāt biešu intensīvo krāsu.

Kā runāt ar likumsargu, kurš jūs ir apstādinājis – 5 frāzes, kas var iespējams glābt no protokola

Lasi arī: Kā pēc novākšanas no dārza ilgāk saglabāt gurķus svaigus

 Otrkārt, nekādā gadījumā nenogriežiet bietes asti, jo tad visa sula izplūdīs ūdenī. Nav nepieciešams pievienot sāli, jo dārzeņi vārīsies ilgāk, ja pievienosiet sāli. Tālāk sekojam instrukcijai.

Soli pa solim instrukcija:

1. Uzlieciet uz plīts katlu ar ūdeni un uzvāra, un tad pievienojiet bietes, pārklājot pilnībā bietes. 2. Vāra uz lielas uguns, neaizverot vāku. 3. Ja jums īsti nepatīk smarža,  var pievienot katliņā maizes garoziņu.

 

Pēc tam seko pats galvenais solis

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk