Parādīšu, ko gatavoju viesiem kā pamatēdienu: nepērku dārgus produktus, viss ir vienkārši (parasto kartupeļu neparasta pasniegšana)

Mūsu ģimenē šo ēdienu saucam par “svētku kartupeļiem”, jo to mēs gatavojam praktiski tikai brīvdienās. Ne tāpēc ka to ir sarežģīti pagatavot, bet tāpēc ka tas ir tik neparasts.
Ēdiena priekšrocība gan ir tāda, ka tā sastāvdaļas ir ļoti vienkāršas, bet vienlaikus kartupeļi izskatās vizuāli ļoti kārdinoši un neparasti. Īsts svētku ēdiens! Šo ēdienu var pagatavot iepriekš un pirms pasniegšanas vienkārši uzsildīt mikroviļņu krāsnī.

Lasi arī: No kurienes mājā nāk mušas, kā atbrīvoties no tām uz visiem laikiem: palīdziet līdzekļi pa kapeikām

Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!

 

Pagatavošanas gaita 

Kartupeļus vajag nomizot un vārīt sālsūdenī.

Kamēr kartupeļi vārās, gatavoju pildījumu. Sīpolu apcepu eļļā vai sviestā un pievienoju sasmalcinātu gaļu (ņemu vārītu vai ceptu gaļu). Sāli un pievieno melnos piparus.

Es sasmalcinu kartupeļus. Pievienoju sviestu, rīvētu sieru, garšvielas (parasti ņemu saspiestu ķiploku un nedaudz muskatrieksta). Sajauc (es to daru, izmantojot kartupeļu stampu).

Tagad olu dzeltenumi. Pievienoju un vēlreiz samīcu kartupeļus.

Kartupeļus pārlieku konditorejas šļircē un izspiežu uz cepešpannas. Kā šis:

 

 

 

Šim nolūkam varat izmantot konditorejas maisiņu vai piena vai skābā krējuma maisiņu. Cepamo paplāti var pārklāt ar cepampapīru. Es izmantoju atkārtoti lietojamu silikona paklājiņu.

Tagad uz plātsmaizēm smērēju sagatavoto gaļas pildījumu. Un virsū arī pārklāju ar kartupeļiem:

Cepeškrāsni uzkarsēju līdz 220 grādiem. Ielieku pannu cepeškrāsnī un cepu 10-15 minūtes.

Varat pakaisīt ar sasmalcinātiem zaļumiem.

Pasniegšana ar krējumu..

Sastāvdaļas:

• Kartupeļi – 800 g
• Sviests – 50 g
• Siers – 60 g
• Olu dzeltenumi – 2 gab.
• Muskatrieksts – šķipsniņa
• Granulēti ķiploki – 1 tējk.
• Cepta tītara (vai vistas gaļa) ​​- 200 g (vai vārīta)
• Sīpols – 1 gab.
• Augu eļļa – 3 ēd.k.
• Malti melnie pipari
• Sāls

Labu apetīti!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment