Pietiek trīs reizes apliet gurķus ar šo lēto mēslojumu, lai novāktu ražu pilnām kastēm

Ikviens, kurš audzē gurķus, vēlas iegūt maksimāli lielāku ražu. Tāpēc gribu dalīties ar vienkāršu paņēmienu, kas ļauj no viena krūma novākt līdz pat 11-13 kg skaistu, zaļu gurķu.

Galu galā gurķu audzēšana ir gana sarežģīta un ar daudz niansēm. Krūmiem nepieciešama regulāra laistīšana un pareiza mēslošana. Centība parasti atmaksājas ar bagātīgu ražu.

Pareiza laistīšana un mēslošana nodrošina gurķiem nepieciešamās barības vielas, kas veicina veselīgu augšanu un lielu ražu. Regulāra aprūpe palīdz izvairīties no kaitēkļiem, kas varētu sabojāt augus un samazināt ražu. Plus rūpīgi aprūpēti gurķi būs garšīgāki, sulīgāki un vizuāli pievilcīgāki, kas ir īpaši svarīgi, ja tos plānojat pārdot vai izmantot konservēšanai.

Lasi arī: Es lieku gurķus, kabačus, tomātus, papriku burkā un ievietoju to ledusskapī, un pēc 8 stundām nav iespējams atraut sevi no uzkodas

 

Laistiet gurķus ar šo mēslojumu tikai trīs reizes, un jūsu raža būs tik iespaidīga, ka visi apskaudīs!

 

 

Kādi apstākļi ir nepieciešami gurķiem?

Atklātā zemē gurķi jāstāda maija beigās vai jūnija sākumā. Viņiem jāizvēlas saulaina vieta un jāpārliecinās, ka augšanai ir pienācīgi sagatavota augsne. Gurķiem nepieciešams daudz mitruma. Ir svarīgi, lai gaiss nonāktu līdz saknēm, tāpēc augsne ap augu ir jāirdina.

 

Lai pareizi attīstītos un augtu, gurķiem nepieciešams liels barības vielu daudzums. Viens no veidiem, kā tos “pabarot”, ir lietot pārtikas sodu.

 

Kāpēc gurķiem nepieciešama soda?

Cepamās sodas izmantošana gurķu mēslošanai sniedz priekšrocības dažādos posmos. Pirmā mēslojuma izmantošana (īsi pēc stādīšanas) stimulē to augšanu. Otrais (ziedēšanas periodā) samazina neauglīgo ziedu skaitu.

Apstrāde, kas veikta laikā, kad krūmos parādās jauni gurķi, palīdz pagarināt augļu periodu un palielināt ražu kopumā.

Kad lietot cepamo sodu gurķu mēslošanai

Kā jau rakstīju, lai mēslošana ar cepamo sodu sniegtu pozitīvu rezultātu, ir jāveic 3 procedūras.

Pirmo reizi augus nepieciešams mēslot 14 dienas pēc stādīšanas atklātā zemē.
Vēl pēc 14 dienām veicam otro barošanu ar sodas šķīdumu.
Trešais – kad pamanāt, ka uz krūmiem sāk parādīties augļi.

 

Kā sagatavot mēslojumu

Cepamās sodas mēslojuma pagatavošana ir ļoti vienkārša. Pirmajās divās procedūrās jums jāizšķīdina 80 g sodas 10 litros silta ūdens.

Trešajai apstrādei izmantojiet 60 g sodas uz 10 litriem ūdens un pievienojiet šķidrumam 3-4 pilienus joda. Vienmēr rūpīgi samaisiet.

Laistiet gurķus ar sodas šķīdumu no rīta vai vakarā, un tie atnesīs dāsnu un garšīgu ražu!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment