Vakar iegādājos kilogramu kāpostu, un rezultāts bija fantastisks! Vakariņas izvērtās par īstiem garšu svētkiem. Vīrs ēda tieši no pannas, un bērni visu vakaru nepārtraukti lūdza papildporcijas.
Ēdiena pamatā, kā jau rakstīju ir kāposti. Cepti kāposti izceļ dabīgo saldumu un kļūst maigi un karamelizēti, kas piešķir ēdienam dziļāku garšu.
Cepot, kāposti kļūst nedaudz kraukšķīgi un vienlaikus saglabā savu sulīgumu, radot patīkamu tekstūras kontrastu. Kāposti ir bagāti ar vitamīniem, minerālvielām un šķiedrvielām, kas padara tos par veselīgu izvēli.
Lasi arī: Nav pat jācep! Gaisīgs, maigs, aromātisks banānu deserts, kas gatavs 10 minūtēs: labākais, ko esmu pagatavojis (recepte)
Šo iemeslu dēļ kāposti ir izcili piemēroti dažādiem ceptiem ēdieniem, radot gan garšīgu, gan uzturvielām bagātu rezultātu.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Ķeramies tagad klāt pagatavošanai!
Gatavošanas gaita:
Šā ēdiena pagatavošanas noslēpums slēpjas kāpostgalvas sagriešanas veidā. Ir svarīgi nenogriezt visu kacenu, pretējā gadījumā lapas cepšanas laikā zaudēs formu.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Ugunīgā Zirga gada favorīti: kurām 5 Zodiaka zīmēm veiksmes vilnis atnesīs laimi un izrāvienu
- Kad gribas kaut ko vieglu, bet īpaši gardu, ņemu vistas fileju un jau pēc 10 minūtēm ceļu galdā svinīgu Jaungada uzkodu, kas garšo visiem
- Cilvēki, kuri aiziet pensijā laimīgi un paliek tādi arī ilgtermiņā, parasti piekopj šos 7 ikdienas paradumus
- “Šie salāti ir pārāk lēti mums” vīra māsa Ingrīda komentēja manu cienastu, nezinot, kura dāvana ir zem eglītes…
- Mana Daugavpils kaimiņiene nolēma atjaunot fiksētā tālruņa pieslēgumu – prasīju kāds iemesls tam un viņa atbildēja
- Banka “Citadele” brīdina: liela daļa Latvijas iedzīvotāju var palikt bez pienācīgas pensjas










