Mūsdienās salātus var gatavot no dažādiem produktiem, ieskaitot gaļu, sieru, augļus un zivis.
Daudzveidīgā izvēlē dārzeņu salāti ir kļuvuši par klasisku ēdienu.
Tomēr senajā Grieķijā salāti, kas saturēja dažādus dārzeņus, nebija ierasti. Tradicionāli senie grieķi gatavoja salātus tikai no zaļumiem.
Ideja par dārzeņu sajaukšanu ar citiem produktiem vienā traukā sāka populārāka kļūt tikai pēc viduslaikiem. Muižniecības galdos sāka parādīties salāti, kādus mēs saprotam mūsdienu pasaulē.
Šodien mēs ieteicam gatavot vienkāršus un garšīgus krabju nūjiņu salātus, kas ideāli iederēsies pavasara/vasaras ēdienkartē un dažkārt var aizstāt otru ēdienu.
Salāti ir viegli un veselīgi, tāpēc tos var baudīt arī tie, kuri rūpējas par savu veselību un figūru.
Sastāvdaļas:
1 gurķis;
150 grami krabju nūjiņu;
4 olas;
1 ēdamkarote skābā krējuma;
2 ēdamkarotes majonēzes;
ķiploku daiviņa;
saišķītis lociņu;
saišķītis diļļu;
šķipsniņa sāls.
Šķir otru lapu, lai redzētu pagatavošanas gaitu!
Tevi noteikti interesēs
- Ar kādiem dekoriem nevajag rotāt savu svētku egli: tas var sadusmot Ugunīgo zirgu un piesaukt likstas
- Priekšnieks (50) izsauca mani uz kabinetu, bet kad viņš man uzdeva jautājumu par dekrētu – es uzrakstīju atlūgumu
- Sinoptiķi brīdina par bīstamiem laika apstākļiem sākot no 28. novembra: nosauc rajonus, kur jābūt visvairāk uzmanīgiem
- Bagātīgas Ziemassvētku kaktusa ziedēšanas noslēpums: eksperti skaidro, kā un kad to pareizi laistīt
- Pazīstama pārdevēja no Jelgavas pastāstīja, kā atlasīt visgardākos mandarīnus: vienkārša pazīme, ko daudzi palaiž garām
- Sliktas ziņas tiem, kuri mājās ēst gatavo uz gāzes: ”Latvijai ir jāsper šis solis”








