Kā pavasarī apgriezt dažādu veidu hortenzijas: dārznieks pastāstīja, kā visu darīt pareizi

No tā, kādu hortenzijas šķirni esat iestādījis, ir atkarīgs tās apgriešanas princips.

Ir divas hortenziju kategorijas: vienas zied tikai uz veciem dzinumiem, citas – uz jauniem dzinumiem. Jums būs jāizvēlas, kā apgriezt hortenziju, atkarībā no tā, kāda veida hortenzijas aug jūsu dārzā.

Pieredzējis dārznieks pastāstīja, kā apgriezt abu veidu hortenzijas.

Kad jāgriež hortenzijas

Ir svarīgi izvēlēties pareizo laiku hortenziju apgriešanai pavasarī. Apgriešanu vislabāk veikt pēc tam, kad ir pagājuši sala draudi. Vērojiet laikapstākļus, nevis datumu. Ja apgriezīsiet hortenziju pirms salnām, tā visticamāk aizies bojā. Turklāt temperatūrai jābūt stabili ap plus 10 grādiem.

Kā apgriezt hortenzijas, kas zied uz veciem dzinumiem

Noņemiet vecās ziedu galviņas tieši virs pāris pumpuriem. Hortenziju ziedpumpurus ir viegli noplēst, tāpēc uzmanīgi nogrieziet zarus ar dārza šķērēm. Ap auga pamatni noņemiet visus plānos un vājos stublājus un pēc iespējas zemāk noņemiet vienu vai divus lielākos un vecākos stublājus, lai no pamatnes dotu pamatu jauniem dzinumiem. Tie turpmāko gadu laikā augs un nākotnē ziedēs.

Lasi vēl: Labākais kartupeļu uzglabāšanas veids: nebūs ne zaļu plankumu, ne dzinumu

Kā apgriezt hortenzijas, kas zied uz jauniem dzinumiem

Nogrieziet pagājušā gada atvases līdz veselīgai struktūrai aptuveni 30 cm augstumā. Nogrieziet tā, lai uz katra stublāja būtu vairāki veseli pumpuri. Tas arī viss, kas jāatceras.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment