Katrs apēstais kumoss ir tā vērts! Ābolu pīrāgs ar slepeno sastāvdaļu (+recepte: soli pa solim)

Tuvojās ballīte vai vienkārši gribās palutināt sevi un tuvākos, bet vēl nav zināms, ko liksim uz galda. Rekur, katrs ēdiena baudīšanas mirklis būs tik neaizmirstams, ka par to atcerēsies nākamajās ēdienreizēs!

Ābolu pīrāgs kulinārijā ieņem augstu vietu statistikā, un tā pirmsākumi meklējami gadsimtiem senā pagātnē Eiropā, kur tas vēl nebija ieguvis pasaules mēroga atpazīstamību līdz ļaudis ar pirāgu receptēm sāka šķērsot Atlantijas okeānu –  tādējādi vēlāk kļuva par vienu no amerikāņu gastronomijas simboliem.

 

Lai no smilšu mīklas pagatavotais ābolu pīrāgs būtu garšīgāks, pievieno tam kārtiņu maiga vaniļas krēma.

 

 

Pagatavošanas laiks – 3 stundas

Porciju daudzums – 8 porcijas

 

Lasi vēl: Lietuvas draugs dalās savā receptē, kā pareizi gatavot kartupeļu cepelīnus ar malto gaļu. Visi ēda kā traki

 

Sastāvdaļas

Sviests – 120 grami

Cukurs – 100 grami

Olas – 1 gabals

Skābais Krējums – 1 ēdamkarote

Cepamais pulveris – 1/2 tējkarotes

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu soli pa solim

Leave a Comment