Šodien pagatavoju garšīgus un neparastus griķus ar kāpostiem. Šo ēdienu es varētu baudīt katru dienu! Sastāvdaļas lieliski papildina viena otras aromātu, radot ļoti garšīgu un īpašu rezultātu.
Griķi ir izcils vitamīnu un minerālvielu avots. Tie satur B grupas vitamīnus (B1, B2, B3, B6), kā arī minerālvielas, piemēram, magniju, fosforu, dzelzi, cinku un varu.
Lasi arī: Meteorologs Toms Bricis apstiprina: klimata pārmaiņas turpmāk skars arī Latviju
Griķos ir augsts olbaltumvielu saturs, kas padara tos par lielisku augu izcelsmes olbaltumvielu avotu, īpaši piemērotu veģetāriešiem un vegāniem. Griķos esošās olbaltumvielas satur visas būtiskās aminoskābes, tostarp lizīnu, ko trūkst daudzos citos graudaugos.
Kombinācijā ar kāpostiem, šis ēdiens ir lielisks.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Kā es gatavoju:
Noskaloju glāzi griķu zem auksta ūdens.
Katliņā ielej 2 tases ūdens, pievieno 1/2 tējkarotes sāls un 100 g sviesta.
Uzlieku uz uguns un uzvāru. Un tiklīdz ūdens un eļļa uzvārās, pievienoju griķus.
Galvenie soļi gan tikai sekos!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk