Kāpēc nav ieteicams apskatīt citu cilvēku kapiem kapsētā? Šī nozīme ir lielāka, nekā jūs domājat!

Kapsēta ir vietne, kur sastopas bēdas un atmiņas. Ir daudz tradīciju un ieteikumu, kā jāuzvedas kapsētā, lai saglabātu mieru tiem, kas mūs ir pametuši. Mīti un uzskati par kapsētu ir kultivējušies cauri gadsimtiem.

 

 

Ko nevajadzētu darīt kapsētā?

 

Nav ieteicams kapsētu apmeklēt pēc vakariņām, staigāt pa citu cilvēku kapiem un vērot tos, radīt troksni vai fotografēt. Ir nevēlams bieži apmeklēt kapus vienatnē, īpaši bieži, un kad atstājat kapsētu, izvairieties no apgriešanās apkārt.

 

Pēcpusdienā nav ieteicams apmeklēt kapsētu.

 

Tiek uzskatīts, ka no rīta ir labākais laiks apmeklēt kapsētu. Šajā laikā tiek ticēts, ka ir iespējams sazināties ar dzīvo tuvinieku dvēselēm un sūtīt vēstījumus, jo šajā brīdī dievišķie spēki ir īpaši klātesoši.

 

Šī zīme ir saistīta ar saules stāvokli debesīs, un ezotēriski tā simbolizē sauli kā uzticamu aizsardzību pret tumsas spēkiem. Bet ar saulrieta tuvošanos un nakts iestāšanos tās aizsargājošais spēks pakāpeniski vājinās. Tādēļ ir ieteicams atlikt kapsētas apmeklējumu līdz jaunās dienas rītam, kad saules enerģija un aizsargājošais spēks atkal ir stiprāks.

 

 

Nakts un vakars nav piemēroti laiki, lai apmeklētu kapsētu. Šajās stundās var rasties neizskaidrojamas skaņas un šalkoņa, kas var radīt nepatīkamas sajūtas apmeklētājiem.

 

Nav atļauts skatīties uz citu cilvēku kapiem vai staigāt pa tiem.

Kapsētā nav pareizi skatīties uz citu cilvēku kapiem, jo kaps ir vieta, kur atdusas dvēseles atpūšas, un svešu radinieku dvēseles dažreiz var būt agresīvas. Tās var nākt sapņos un mēģināt atsaukties par ziņkārību vai neticamu uzvedību. Lai izvairītos no negatīvām sekām, ir svarīgi ievērot šos noteikumus:

 

Nedrīkst staigāt pa kapiem. Ja ir nepieciešams, jāstaigā uzmanīgi un ar cieņu. Ja pieskaras kapa plāksnei, jāizsaka lūgšana vai jāatvainojas par iztraucēšanu.

 

Nedrīkst nekā bojāt vai traucēt. Apgāzt vai pārvietot kapakmeņus, ziedus vai ziedojumus ir stingri aizliegts.

 

 

Respektēt aizgājējus ir svarīgs elements, apmeklējot kapsētu. Staigājot starp kapiem un izlasot pieminekļus, ir jāatceras, ka sapnī var parādīties aizgājušo tuvinieki un runāt ar jums. Šāds sapnis tiek uzskatīts par vēstnesi no otra pasaules.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Ko vēl nedrīkst darīt apmeklējot kapsētu? Tas ir ļoti būtiski un svarīgi! Lasi līdz galam!

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment