Ideāls vecums laulībām: ko domā zinātnieki un psihologi

Daudzi zinātnieki pēta, kādā vecumā vislabāk precēties, lai nodzīvotu ilgu un laimīgu mūžu. Viedokļi par optimālo vecumu, kad precēties, dažkārt atšķiras.

Pētnieki Toms Grifitss un Braiens Kristians, izmantojot matemātisku algoritmu, mēģināja noskaidrot, kādā vecumā vislabāk precēties un rezultātus izklāstīja grāmatā “Algoritmi, pēc kuriem dzīvot: datorzinātne par cilvēka lēmumiem”. Pētnieki uzskata, ka labākais vecums, kad precēties, ir 26 gadi. Savu nostāju viņi pamatoja šādi.

Grāmatā autori aprakstīja, kā viņi ieguva šādu vecumu. Proti, izmantojot 37 % noteikuma algoritmu. 37% noteikums būtībā saka, ka, ja jums ir jāpieņem kāds lēmums – ierobežotā laikā jāpārbauda vairākas iespējas – darba kandidāti vai potenciālie romantiskie partneri, vislabākais laiks lēmuma pieņemšanai ir tad, kad esat izskatījis 37% no šīm iespējām.

Kad ir apskatīti 37 % no visām iespējām, tad ir savākts pietiekami daudz informācijas, lai pieņemtu pamatotu lēmumu. Un jums nav jātērē vairāk laika, lai izskatītu vēl citas iespējas.

Lasi vēl: Nedēļas finanšu prognoze: dažas no zodiaka zīmēm gūs lielu labumu no 13. līdz 19. maijam

Visbiežāk cilvēki meklē partneri ģimenes dibināšanai vecumā no 18 līdz 40 gadiem. Tātad, ja esat nogājis 37 % no šī ceļa, tādā gadījumā tas ir laika periods, kad esat sasniedzis ideālo laiku lēmuma pieņemšanai. Savukārt, ja jūs meklējat mīlestību vecumā no 18 līdz 40 gadiem, tad 37% nobrauktā ceļa ir 26 gadi, kas, pēc pētnieku domām, ir ideālais vecums, kad stāties laulībā.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

37% noteikums ir iegūts, izmantojot matemātikas loģiku, tāpēc tas nav ideāls. Noteikums pieņem, ka 26 gadu vecumā jums jau ir izpratne par to, ko vēlaties no partnera, taču tajā nav ņemts vērā tas, ka tas, ko mēs meklējam savos partneros, var krasi mainīties no 18 līdz 40 gadu vecumam.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment