Ideāls vistas gaļas šašliks ar knifiņu (+soli pa solim, kā pagatavot)

Neticami garda un viegli pagatavojama maltīte, kas veicinās svētku noskaņojumu katrā mājā. Ir dažādi veidi kā var eksperimentēt ar sastāvdaļām, bet ne vienmēr izdodas kā iecerēts…

Tā ir lieliska maltīte tiem, kas dod priekšroku maigiem un garšīgiem grilētiem ēdieniem. Šī maigās vistas gaļas kombinācija ar aromātiskiem puraviem priecēs gan pieaugušos, gan bērnus.

Šim ēdienam ir maiga un patīkama garša. To var viegli un ātri pagatavot.  Izbaudiet maigās vistas gaļas un aromātisko puravu burvīgo kombināciju, sagādājot sev un saviem mīļajiem īstus svētkus.

 

Sastāvdaļas 6 porcijām

1 kg vistas filejas

200 g sālīta speķa vai bekona

1 liels puravis (baltā daļa)

Kadiķis

sāls, malta paprika

Mērcei:

200 g garšīgas dabīgas tomātu mērces

3 ēd.k. l. austeru mērce

1 tējk. Vusteršīras mērce

1/2 citrona miziņa

Citronu sula

 

Pagatavošana

Atdzesē speķi, sagriež plānās, ne mazāk kā 5 cm platās strēmelītēs, pārkaisa ar sasmalcinātu kadiķi.

Puravu pārgriež gareniski uz pusēm, lapas liek uz 2 minūtēm verdošā ūdenī un nosusina.

Vistas fileju sagriež 3 cm x 3 cm lielos gabalos, pārkaisa ar sāli un papriku.

Katru gabalu vispirms aptin ar puravu lapu, pēc tam ar speķi.

Dur  4 gabalus uz tieva iesma un cep uz oglēm, visu laiku apgriežot, 6–8 minūtes.

Mērcei: sajauc visas sastāvdaļas, kas ir sarakstā. Mērcei jābūt atdzesētai un pasniedz kopā ar vistas gaļas šašliku.

 

Vēl viens variants

Lai pagatavotu vistas šašliku ar puraviem, būs nepieciešami mazi vistas gaļas gabaliņi (piemēram, maiga fileja), puravi, garšvielas (pēc izvēles), eļļa grila eļļošanai. Lai gaļai piešķirtu garšu un sulīgumu, varat izmantot arī marinādi, kuras pamatā ir jogurts, citronu sula, garšvielas un garšaugi.

Vistas gaļu sagriež vidēja izmēra gabaliņos un liek marinādē uz vairākām stundām, lai gaļa kļūtu sulīgāka.

Puravus sagriež gredzenos un izmērcēto gaļu sagatavo, lai durtu uz iesma.

Uz iesmiem dur vistas gaļu un puravu.

Uzkarsē grilu, ieeļļo to un liek iesmus uz grila. Cep līdz tie kļūst zeltaini brūni no visām pusēm, laiku pa laikam apgriežot.

Gatavos vistas un puravu iesmus pasniedz karstus, pārkaisītus ar svaigiem zaļumiem un pasniegtu ar mērci pēc izvēles.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment