Visu vasaru dzeram savu kvasu: atsvaidzinošu, gāzētu un dabisku (izrādās kā mucas kvass)

Katru vasaru gatavoju kvasu – dabisku, atsvaidzinošu, gāzētu, ļoti garšīgu un aromātisku. Šo recepti izmantoju jau ilgu laiku un vienmēr sanāk lieliski! Un kas tā par okroshka, mmm… Vispār, es ceru, ka jums patiks mana mājās gatavotā kvasa recepte un jūs to gatavojat vairāk nekā vienu reizi.

Sastāvdaļas:

melnā maize – 400 g
cukurs – 120 g (ja nepieciešams saldais kvass – 200 g)
sausais raugs – 6 g (svaigs – 10 g)
rozīnes – 50 g
ūdens – 4 l

GATAVOŠANAS METODE:

Lai to pagatavotu, mums vajag 400 g melnās maizes. Sagriež to mazos gabaliņos un liek uz cepešpannas.

Maizi noteikti izžāvējam, tāpēc liekam cepeškrāsnī 200 grādos un žāvējam 18-20 minūtes.

Galvenais nepārcept, citādi kvasā būs jūtams rūgtums.
Tā maize sanāca brūna.

Kvasu taisīšu 5 litru burkā. Visus krekerus ielej piemērota izmēra traukā un piepilda ar diviem litriem verdoša ūdens. Atstājiet burku uz letes istabas temperatūrā, līdz ūdens ir atdzisis. Tam jābūt siltam, bet ne applaucējošam. Man vajadzēja 2 stundas, lai atdziestu.

Tagad pievienojiet šeit 120 g cukura un 6 g sausā rauga, labi samaisiet.

Ar šādu cukura daudzumu kvass izrādās nesaldināts, ar nelielu salduma nokrāsu. Ja jums garšo salds kvass, tad pievienojiet 200 g cukura Un sausā rauga vietā varat izmantot 10 g svaiga rauga.

Pārklājiet burku ar plānu dvieli vai vairākiem marles slāņiem un pievelciet ar elastīgo gumiju. Šajā formā kvasu atstāj uz galda uz dienu.

Pēc 24 stundām ņem bļodu, 4 kārtas marles un ielej tajā visu burkas saturu.

Tagad uzmanīgi savāciet marles malas un izspiediet maizi. Tam nevajadzētu palikt ļoti mitram. Šodienas kvasam maize mums vairs nav vajadzīga.

Ielejiet iegūto šķidrumu atpakaļ burkā. Izskaloju burku, jo uz sienām bija maizes drupatas.

Lasi vēl: “Meksikas” salātiem ir interesanta garša. Nekādas vārīšanas, visu sakapā, samaisa un salāti gatavi

Bļodā būs nosēdumi, mēs tos nelejam burkā, tas nav vajadzīgs, mēs vienkārši izlejam.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Leave a Comment