Kur stādīt bumbieri: labākā vieta un labākie kaimiņi bagātīgai ražai

Lieliska bumbieru raža daudzējādā ziņā ir atkarīga no tā, kur tieši augs koks.

Dārzkopju vidū bumbieri tiek uzskatīti par diezgan kaprīziem augiem. Taču, ja izvēlēsies ideālu augšanas vietu un labus kaimiņus, tā priecēs ar ražu.

Ir ļoti svarīgi atcerēties vienu vienkāršu noteikumu: bumbiere augs un nesīs augļus tikai saulainā zemes gabalā. Ja šo koku iestādīsiet ēnā, ražas noteikti nesagaidīsiet. Par sliktu variantu tiek uzskatīta pat pusēna.

Vēl viena svarīga nianse: bumbieri nedrīkst stādīt zemes gabalā, kur tuvu sastopami gruntsūdeņi. Nedrīkst būt pārpurvošanās ar kūstošo vai lietus ūdeni. Zemes gabalu no ziemeļu vējiem jāaizslēdz ar stādījumiem vai ēkām. Vislabāk, ja tas tiks novietots dārza dienvidrietumu daļā.

Ja jūsu piemājas zemes gabals atrodas līdzenumā, bet jūs ļoti vēlaties iestādīt bumbieri, dariet to mākslīgi izveidotā paugurā. Tā diametram un augstumam jābūt vismaz 70-80 cm.

Svarīgi, lai augsne būtu auglīga. Ja jūsu zemes gabalā dominē smiltis, tā būs jāuzlabo. Šim kokam patīk mālaina, labi mitrināta augsne ar pietiekamu daudzumu derīgo vielu.

Lasi vēl: Kāpēc zemenes zied, bet ogu nav

Ko jūs varat stādīt kopā ar bumbieri: ideāli kaimiņi

Jūs varat iestādīt apmēram divus vai pat trīs bumbieres, tad tās veicinās savstarpēju mēslošanu. Arī ābele ir lielisks bumbieru kaimiņš. Šāds kaimiņattiecību variants uzlabos abu koku ražību.

Dārznieki par lieliskiem kaimiņiem bumbierēm sauc avenes, vīnogas, jāņogas un upenes.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Par sliktāko kaimiņu uzskata plūmi, jo tā ir bumbiera konkurente cīņā par barības vielām. Rezultātā plūme gandrīz vienmēr uzvar.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment