Žēl, ka iepriekš nezināju, kā viegli un ātri tikt galā ar Kolorādo kartupeļu vabolēm!

Visi vasaras iedzīvotāji, kas audzē kartupeļus savos dārzos, saskaras ar tik smagu postu kā Kolorādo kartupeļu vaboles. Ir ārkārtīgi grūti pilnībā pasargāt sevi no tiem. Bet ir laika pārbaudīti noslēpumi, kas var ievērojami vienkāršot un atvieglot cīņu pret Kolorādo kartupeļu vabolēm.

Kā samazināt vaboļu skaitu?

Lai samazinātu Kolorādo kartupeļu vaboļu skaitu savā dārzā, jums jāievēro vienkārši, bet efektīvi lauksaimniecības tehnoloģiju noteikumi. Tāpēc ir obligāti jāievēro augseka. Centieties stādīt kartupeļus pēc iespējas agrāk. Bet, protams, jāņem vērā laika apstākļi.

Palīdz arī superfosfāta pievienošana augsnei rudens vai pavasara rakšanas laikā. Uz 100 kvadrātmetriem nepieciešams aptuveni 1 kg vielas. Tāpat, stādot kartupeļus, bedrē pievienojiet koksnes pelnus. Katram jums vajag apmēram 100-150 gramus pelnu.

Tā kā vasaras sākumā Kolorādo vaboles neparādās, mēģiniet stādīt agrās kartupeļu šķirnes. Vēlams, lai tie būtu izturīgi arī pret Kolorādo kartupeļu vaboļu uzbrukumiem. Mēs varam ieteikt tādas šķirnes kā “Kamensky”, “Sarovsky”, “Rīts”. Ir nepieciešams stādīt tikai veselīgus . Pirms stādīšanas tiem jābūt diedzētiem.

Audzēšanas procesā no vietas jāizvāc organiskās atliekas un jāizvāc nezāles. Pāris nedēļas pirms kartupeļu rakšanas jānogriež visas galotnes.

Lasi vēl: Ātra uzkoda, ko kādreiz gatavoja katrā PSRS laiku ģimenē. Es joprojām gatavoju bieži

Lai savāktās Kolorādo kartupeļu vaboles ātri m**st, iemet tās spainī, kas piepildīts ar ūdens un petrolejas maisījumu. Varat arī izmantot spēcīgu sāls šķīdumu. Šādi maisījumi ir postoši gan jauniem, gan pieaugušiem kaitēkļiem.

Kā atvieglot vaboļu savākšanu?

Lai ātri un ērti savāktu Kolorādo kartupeļu vaboles, tās vēlams koncentrēt vienā vai vairākās vietās, nevis izplatīties ar kartupeļiem visā teritorijā. Šim nolūkam varat izmantot īpašas ēsmas.

Tāpēc pavasarī pēc kartupeļu stādīšanas zemē ierok vairākas burkas ar dažām šķēlēm neapstrādātu kartupeļu. Tie nav jāpārklāj ar vākiem, un kaklam vajadzētu izvirzīties virs zemes. Vaboles viņiem bariem klīst pretī.

Palīdz arī 2-3 mazas kaudzes kartupeļu mizu. Tie ir novietoti nedaudz tālāk no dobēm. Vislabāk to darīt vasaras sākumā. Tur pulcēsies lielākā daļa vaboļu.

Lasi vēl: Mēs pilnībā aizmirsām par odiem un mušiņām. Vienkāršs triks, kas palīdzēja no tiem vienreiz un uz visiem laikiem atbrīvoties

Apstrādājiet sagrieztus kartupeļus ar urīnvielas šķīdumu. Novietojiet tos ap vietnes perimetru. Procedūra tiek veikta maijā-jūnijā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment