Es vienmēr gatavoju šīs “Skaistules” sviestmaizes svētku galdam; Tās ir neticami garšīgas, lētas un kārdinošas

Šodien mēs pagatavosim neticami garšīgu siļķu uzkodu. Šī siļķu uzkoda ir lieliski piemērota gan svētkiem, gan ikdienas maltītēm.

Šī ir viena no manām iecienītākajām uzkodām, kuru es bieži gatavoju, jo tas aizņem minimālu laiku un izskatās apetīti un skaisti uz galda. Siļķei ir spēcīga un unikāla garša, kas apvieno sāļumu, skābumu un taukainumu. Marinēšana ar dažādām garšvielām, etiķi, sīpoliem un garšaugiem piešķir tai bagātīgu garšas dziļumu.

Lasi arī: Dabas pētnieks un laika zīmju vērotājs Vilis Bukšs ir prognozējis, kad Latvijā sagaidīsim pirmo sniegu

Siļķes gaļa ir maiga un sulīga, bet tai piemīt arī neliela stingrība, kas labi kontrastē ar citām uzkodu sastāvdaļām, piemēram, kraukšķīgu maizi. Plus, siļķes sāļā un skābā garša labi saskan ar neitrāliem  elementiem, piemēram, olām, radot interesantu kontrastu, kas uzlabo kopējo garšas pieredzi.

Sāksim gatavot! Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!

 

Rudenī upenes jāstāda tieši šādi, lai nākamajā gadā ogas priecētu ar savu lielumu

Gatavošanas metode

Šai receptei mums būs nepieciešama melnā maize. Man ir bez rauga, uz graudu bāzes.

Ja jums nepatīk melnā maize, varat izmantot jebkuru citu maizi.

Maizi sagriež porcijās, nogriež garoziņas.

Sausā pannā apgrauzdē maizi līdz zeltaini brūnai garoziņai.

Vāra vistas olas, atdzesē un nomizo.

Olas sarīvē uz rupjās rīves, liek uz šķīvja un pievieno nedaudz majonēzes.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment