Es būtu sēdējusi bez gurķiem, ja vien vīramāte man nebūtu nejauši parādījusi zīmīti no vecas dārza grāmatas. Dalīšanās ar noslēpumu

Tagad jau pilnā sparā stāda sakņu dārzu: kartupeļus, tomātus, sīpolus, ķiplokus un papriku.

Nesen gāju stādīt gurķus, bet vīramāte mani atturēja parādīt zīmīti no vecas dārza grāmatas, ja ne tā, es noteikti būtu palikusi bez ražas.

Kā stāsta mana vīramāte, viņa dārzu sāka sēt maija sākumā, jo šajā laikā augsne jau paspēja sasilt līdz vajadzīgajai temperatūrai, tas ir, līdz 15 grādiem. Bet, kā jau teicu, šogad vai nu lietus, vai vējš, dīvaini un mainīgi laikapstākļi.

Tā nu no grāmatas uzzināju, ka gurķus drīkst stādīt tikai kā stādus siltā vietā un nevajag pārāk bieži laistīt, lai nes**limtu ar melno kāju.

Lasi vēl: Gurķu piebarošana ar raugu un pelniem

Gurķus iestādīju mājās mazos podiņos, un pēc pāris nedēļām tie izauga, tagad var pārstādīt ārā dārzā. Pēc pārstādīšanas visu mulčēju ar zāģu skaidām, lai mitrums saglabātos pēc iespējas ilgāk.

 

Dārzkopības grāmatā autore iesaka laistīt gurķus pie saknes ar īpašu šķīdumu: diviem litriem ūdens pievieno trīs ēdamkarotes koksnes pelnu un labi samaisa. Reizi nedēļā ir nepieciešams laistīt ar šo produktu.

Lasi vēl: Viņi mainīs savu likteni uz labo pusi: Pāvels Globa pastāstīja, kurām zodiaka zīmēm dzīve mainīsies no 1. jūnija

Vēl viens padoms: ieberziet ziepju gabalu, pusotru līdz divas glāzes piena un nedaudz joda ūdens burkā. Šī dabiskā un efektīvā īpašība kalpo kā lielisks mēslojums.

Lasi vēl: Mājās gatavots plombīra saldējums. Neticami gards un daudz veselīgāks par veikalā nopērkamo!

Kādi noslēpumi tev ir? Kopīgojiet tos komentāros!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment