Kā sēt burkānus, lai vēlāk tos nevajadzētu retināt: piecas pārbaudītas metodes

Tā kā burkānu sēklas ir mazas, ir ļoti neērti tās uzreiz no maisiņa iebērt dobes rievā. Burkānus sēj nevienmērīgi, dažviet tukši, dažviet blīvi. Un tad, kad tie sadīgst, augs ir jāretina.

Tas aizņem daudz laika. Ja burkāni netiks retināti, nelielā platībā parādīsies pārāk liels skaits burkānu, dīgsti nesaņems pietiekami daudz barības vielu, sakņaugi augs mazi.

Kā sēt burkānus, lai pēc tam tos nevajadzētu retināt

Burkānu sēšana ar šķipsniņu. Burkānu sēklas jāņem šķipsniņā un jāiesēj nelielās bedrītēs augsnē. Attālums starp bedrītēm var būt no 10 līdz 15 cm.

Izmantojot šo sēšanas metodi, dīgsti parādīsies ķekariem, un starp tiem būs nesēti laukumi. Kad burkāni sāks augt, izņemiet lielākos sakņaugus, un pārējie varēs izaugt līdz vēlamajam izmēram.

Lasi vēl: 5 iemesli, kāpēc ieveidotas frizūras neturas matos

Burkānu sēklas sajauc ar smiltīm. Pusei spaiņa smilšu pievienojiet pāris ēdamkarotes burkānu sēklu. Tad visu labi samaisiet un iesējiet rievā.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Dažādu kultūru sēklas, piemēram, redīsu, salātu, spinātu sēklas sajauciet ar burkānu sēklām, pievienojiet nedaudz upes smilšu, ieberiet tās dobju vagās. Redīsi augs agrāk, un burkāni augs atbrīvotajās spraugās.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment