Lūk, kāds ir ideālo pankūku noslēpums! Ļoti vienkārša recepte! (+foto: soli pa solim)

Protams, var ilgi piedomāt pie tā, kā pareizi pagatavot dažādus ēdienus. Nekad nevajag sarežģīt dzīvi – arī virtuvē, tad var izdoties patiešām ļoti iespaidīgs iznākums!

Zināšanas par to, kā pagatavot mājās gatavotas plānās pankūkas vienmēr nāks tikai par labu: tās var kļūt par lielisku glābēju dažādās situācijās. Pirmā doma, kas nāk prātā, brokastis. Pankūkas tiek pagatavotas diezgan ātri, kas ir ļoti svarīgi no rīta, un tās visiem garšo. Papildus šai acīmredzamajai iespējai ir arī citas. Pankūkas var pildīt ar gaļu vai biezpienu, sarullēt trubiņās un apbrūnināt no visām pusēm. Sātīgas vakariņas ir gatavas! Arī no paštaisītām plānām pankūkām var pagatavot oriģinālus rullīšus – ar pildījumu pēc savas gaumes.

Sarežģītības pakāpe: minimāla

 

Sastāvdaļas 6 porcijām

3 olas

1 ēdamkarote cukura

1 tējkarote sāls

500 mililitri piena

280 grami miltu

3 ēdamkarote augu eļļas +cepšanai

sviests, krējums, ievārījums – pasniegšanas brīdī

 

Pagatavošana

Sagatavo mīklu plānām pankūkām. Lielā bļodā viegli sakuļ olas, cukuru un sāli. To nevajadzētu darīt pārāk ilgi un rūpīgi: galvenais, lai sastāvdaļas vienkārši apvienotos.

Iegūtajā olu maisījumā, pankūku mīklas pamatnē, ielej pusi no aukstā piena. Samaisa ar putojamo slotiņu, lai iegūtu viendabīgas konsistences masu. Izsijā miltus caur smalku sietu.

Olu-piena maisījumam pamazām pievieno miltus, maisot ar putojamo slotiņu vai lāpstiņu, līdz mīkla iegūst viendabīga skābā krējuma konsistenci. Pārliecinās, ka nav gabaliņu!

Pankūku mīklai pievieno atlikušo pienu un kārtīgi samaisa ar putojamo slotiņu. Samaisa un atstāj 10-15 minūtes istabas temperatūrā.

Uzkarsē čuguna pannu, iesmērē ar augu eļļu un apcep plānas pankūkas no abām pusēm. Pankūkas izņem no pannas, ieziežot tos ar nelielu sviesta gabalu.

 

Mājas plānās pankūkas jācep tikai rafinētā augu eļļā: tā ir neitrāla un neietekmēs gatavā ēdiena garšu.

Pašgatavotas plānās pankūkas var pasniegt ar skābo krējumu un iebiezināto pienu, papildināt ar ogām un augļu gabaliņiem. Vasarā lietot svaigus, ziemā saldētus vai konservētus augļus vai ogas.

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment