Gurķu piebarošana ar raugu un pelniem

Šī piebarošana bija manas vecmāmiņas mīļākā. Viņas draugs ar šo recepti dalījās ar viņu. Neskatoties uz mūsdienu dažādu ķīmisko savienojumu pārpilnību, gurķus cenšos barot ar dabīgiem savienojumiem.

Un pēc vecmāmiņas barošanas pat trauslākie krūmi uzreiz atveseļojas un aug. Šo kompozīciju izmantoju jau daudzus gadus, gandrīz no pašiem dārzkopības pirmsākumiem.

Ja ir bijušas temperatūras izmaiņas un gurķi ātri jāatdzīvina, tad šis ir labākais risinājums.

Pēc šī sastāva pievienošanas tie iegūst zaļo masu un sāk bagātīgi nest augļus. Bet es uzreiz teikšu, ka tas nav vienreizējs pasākums. Tas ir jāatkārto periodiski – apmēram reizi 2 nedēļās, un nevajadzētu izslēgt slāpekļa mēslojumu (augu infūziju vai deviņvīru spēks). Jums arī jāuzrauga iespējamā mikroelementu deficīta pazīmes.

Es piesardzības nolūkos lietoju šo mēslojumu saskaņā ar shēmu. Bet, kad parādās kālija bada pazīmes, dodu neplānoti. Ir vērts pievērst uzmanību lapu malu krāsas izmaiņām. Ja tas ir bāls vai dzeltens, izžūst un drūp, tad tā ir pirmā kālija deficīta pazīme.

Lasi vēl: Kā es gatavoju oriģinālu svētku uzkodu ar sarkanām zivīm, kurām vajag tikai 150 g. (vienkārši, garšīgi un bez majonēzes)

Gurķi ir ļoti prasīgi pret šo uzturvielu. Īpaši bīstams stāvoklis ir tad, ja augsnes šķīdumā dominē slāpeklis. Notiek pārmērīga zaļās masas palielināšanās, un olnīcas vai nu neveidojas, vai kļūst dzeltenas un izžūst. Ja uz šādiem augiem parādās gurķi, tad tie ir neregulāri bumbierveida.

Ja uz slāpekļa pārpalikuma fona trūkst kālija, ir iespējama sakņu puves attīstība.

Pirmā pazīme ir gurķa novīšana, ja nav laistīšanas 24–36 stundas. Pēc laistīšanas lapu turgors tiek atjaunots, bet pēc tam atkal sākas vītums. Ja tas notiek ar jums, visticamāk, tā ir sakņu puve. Zāles “Previkur Energy” var ātri palīdzēt. Rezultāti būs jāgaida ilgāk, ja Glyocladin ta*letes iesmērēsiet uz saknēm.

Atvainojos par šo novirzi. Tas ir tas, ko tagad jautā visvairāk. Nodomāju, ka varbūt kādam tas šobrīd būtu aktuāli.
Atgriezīsimies pie mana mīļākā gurķu ēdiena sastāva. Tas ir kālija, kalcija, fosfora un vairāku mikroelementu avots. Tas satur arī vairākas noderīgas aminoskābes un B vitamīnus, un tas ir sagatavots no elementārām lietām. Tie ir pelni, raugs, cukurs un ūdens.

Paciņu presēta dzīvā rauga (100 g) iemaisu 2 litros silta ūdens (T = 40°), pievienoju 3 ēd.k. karotes cukura. Un es ievietoju trauku ar šo šķīdumu siltumnīcā uz 8 stundām. Es to parasti daru no rīta.

Un arī no rīta es ielej 500 ml izsijātu koksnes pelnu ar litru verdoša ūdens. Atstāju līdz vakaram – šādi gatavoju ekstraktu no pelniem.

Pēc 8 stundām sajaucu litru pelnu ekstrakta (pat nevajag izkāst) un 3 litrus rauga piena. Tad ņemu 8 litrus silta ūdens un pievienoju 2 litrus sava pelnu-rauga maisījuma. Es maisu. Katram gurķu stādam dodu 1 litru darba šķīduma. Pēc mēslošanas es to viegli laistu. Un no rīta laistu kā parasti, kā parasti.

P.S. Šī barošanas versija ir pamata versija. Tā darīja mana vecmāmiņa, un šī ir oriģinālā recepte. Man ir “uzlabotā” versija. Tur būs nedaudz jāpastrādā. Bet efekts parasti ir pistoles bumba.

Lasi vēl: Horoskops nākamajai nedēļai: kāds liktenis sagaida Zodiaka zīmes līdz 2. jūnijam

Vai mums vajadzētu pastāstīt par šo “uzlaboto” versiju? Vai ir tādi, kas nebaidās no grūtībām? Ja jā, tad patīk un raksti komentāros.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment