Tikai 20 pilieni uz mucu ūdens, un es pilnībā aizmirsu par dzeltenajām un žūstošajām gurķu lapām

Dārzeņu audzēšana savā zemes gabalā ir diezgan darbietilpīgs un darbietilpīgs uzdevums. Vajag laicīgi pabarot, padzirdīt, piesiet, piesegt utt. Vārdu sakot, pievērsiet maksimālu uzmanību.

Gurķi ir viena no nepretenciozākajām kultūrām. Izskatās, ka es to iestādīju un laistīju. Bet tas ir tikai no pirmā acu uzmetiena. Tie ir ļoti jutīgi pret augsnes un barības vielu nelīdzsvarotību, tāpēc ir nepieciešams tos regulāri mēslot, izmantojot īpašus kompleksos mēslojumus dārzeņiem.

Dzeltenas un sažuvušas gurķu lapas var liecināt par dažādām problēmām. Šeit ir dažas no iespējamām cēloņiem:

Nepietiekama laistīšana: Gurķiem nepieciešams pietiekams ūdens daudzums, īpaši karstā laikā. Ja augsne ir pārāk sausa, lapas var sākt dzeltēt un savīst.

Pārmērīga laistīšana: Pārāk daudz ūdens var izraisīt sakņu puvi, kas arī var novest pie lapu dzeltēšanas un savīšanas.

Barības vielu trūkums: Trūkstot būtiskām barības vielām, piemēram, slāpeklim, kālijam vai magnijam, lapas var kļūt dzeltenas. Pārbaudiet augsnes kvalitāti un mēslojumu.

Dažādas kaites, piemēram, pelējums, miltrasa vai baktērijas, var izraisīt lapu dzeltēšanu. Meklējiet pazīmes, piemēram, plankumus, balto pūku vai citas slimības pazīmes.

Kaitēkļi: Kukaiņi, piemēram, laputis, ērces un tripsi, var bojāt lapas, izsūcot sulu no tām, kas var izraisīt dzeltēšanu un savīšanu.

 

Tomēr visbiežāk problēma ir aprakstīta šajā rakstā tālāk!

 

Kādu dienu man radās iespēja

Es nolēmu sēklas diedzēt mājās. Bieži nebija iespējams doties uz vasarnīcu. Viss gāja lieliski. Viņa tos iestādīja apaugļotā augsnē un sakārtoja visus apstākļus. Kopumā viņi auga labi. Bet, tiklīdz es tos iestādīju siltumnīcā, pēc dažām dienām es redzēju, ka daži sāka dzeltēt un izžūt. Es uzreiz ieskatījos globālajā tīmeklī, un tā viņi saka.

 

“Gurķu lapas var dzeltēt un izžūt dažādu iemeslu dēļ, bet visbiežāk tas notiek ūdens un barības vielu trūkuma dēļ. Siltumnīcās un ārā gurķi regulāri jālaista, īpaši karstā laikā.

Bet es tos rūpīgi baroju un, protams, laistīju. Šeit nav runa par manu situāciju.

 

“Otrais iemesls var būt nepietiekams minerālvielu daudzums augsnē, piemēram, slāpeklis, kālijs, fosfors un magnijs.”

Lasi vēl: 5 iemesli, kāpēc es saldēju daudz gurķu, jo tie ir pieejami veikalā visu gadu (tie, kas nav mēģinājuši, mani nesaprot)

Hmm, Es to apaugļoju ar nitroammofosku. Viss, kas jums nepieciešams, ir tur.

 

“Trešais iemesls var būt saistīts ar tādām slib***m kā miltrasa, ugunspuve, laputis, zirnekļa ērces un citas. Ja gurķu lapas nodzeltē un izžūst lielos daudzumos, nepieciešams tās apstrādāt ar speciāliem līdzekļiem, lai pasargātu no sli**bām.»

Bet šķiet, ka tā ir taisnība. Es uzreiz izslēdzu laputis, ērces un miltrasu – tādas nav. Tas nozīmē, ka mani stādi saņēma stresu transplantācijas laikā un, visticamāk, saules apdegumu (dienas bija neprātīgi karstas). Un tomēr es “noliku viņus uz kājām”. Es jums pateikšu, ko nozīmē.

Tagad es bieži izmantoju šo metodi, rūpējoties par gurķiem.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment