Esat pārāk slinks, lai saklātu gultu un mainītu gultas veļu: 5 triki, lai to atvieglotu

Gultas klāšana ir kaut kas tāds, ko lielākā daļa no mums dara katru dienu vai vismaz cenšas darīt. Tomēr parasti vai nu ir pārāk grūti nomainīt gultas veļu (kas jādara reizi nedēļā), vai arī parasti to uzvar vēlme vairāk laika pavadīt miegā vai kaut kur citur, nevis tīrīšanā.

Tomēr ir veidi, kā ietaupīt sev rūpes ar šo uzdevumu. Real Simple stāsta par gultas klāšanas un gultas maiņas labākajiem padomiem un trikiem.

Izvēlieties vienkrāsainu baltu gultasveļu

Neatkarīgi no guļamistabas stila, jūs nevarat kļūdīties ar klasisku baltu gultasveļu. Balta gultasveļa ir pieejama lielākajā daļā zīmolu, no jebkura materiāla un par jebkuru cenu.

No vienas puses, rakstu trūkums nemaskē pēkšņus traipus. No otras puses, eksperti pētījumā noskaidrojuši, ka tas motivēs jūs regulāri mainīt gultas veļu.

Vislabākais ir tas, ka, ja kaut ko izliesiet vai netīšām nosmērēsiet, vienkārši pievienojiet mazgāšanas ciklam nedaudz balinātāja, un gultas veļa izskatīsies kā jauna.

Glabājiet divus vienādu palagu komplektus

Lai gan jums, iespējams, ir vairāk nekā viens palagu komplekts, divi identiski gultasveļas komplekti ir ideāli, jo īpaši, ja jums ir bērni, mājdzīvnieki, ēdat vai dzerat gultā.

Īpaši, ja esat perfekcionists un traips uz segas pārvalka liek jums mainīt visu gultasveļu. Izmantojot šo metodi, jums nebūs jāmaina visa gultasveļa, tādējādi ietaupot laiku un enerģiju.

Segas pārvalka uzvilkšana ir viegla un vienkārša

Ja katru reizi, kad jānovelk segas pārvalks, jūtaties nedaudz stresaini, ziniet, ka neesat vieni.

Tomēr, kā apgalvo Džesika Henleja, Piglet in Bedī dibinātāja un izpilddirektore, ir efektīvs veids, kā veikt šo uzdevumu.

Vispirms novietojiet segas pārvalku plakani uz gultas. Pēc tam apgrieziet segas pārvalku otrādi, lai divi augšējie iekšējie stūri būtu redzami un atrastos segas pārvalka augšējā galā.

Piestipriniet šos stūrus pie segas pārvalka ar diegiem segas pārvalka iekšpusē – tas neļaus segas pārvalkam izkustēties no vietas, kad gulēšanas laikā kustēsieties.

Pēc tam velciet abas segas pārvalka puses ap segu – tiklīdz tas ir izdarīts, sakratiet segas pārvalku, turot abus sašūtos stūrus.

Lasi vēl: Kabači korejiešu gaumē: recepte pikantu ēdienu cienītājiem

Ievērojiet gultas klāšanas procedūru

Neaizklātu gultu parasti var pagatavot divās minūtēs vai pat īsākā laikā – ja ir izstrādāta īpaša procedūra.

Sāciet ar segu un spilvenu pārvalku noņemšanu. Tad nolieciet segu un salieciet to vienā līnijā ar gultas vai gultas galvgalda augšējo daļu.

Pārliecinieties, ka malas ir vienādas. Ieklājiet spilvenus un uzlieciet segas pārvalku.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Aizvietojiet segu ar plediem

Ja jūsu dzīves laikā ir ļoti saspringts periods, segas vietā varētu būt ieteicams izmantot pledus.

Pirmkārt, tos var mazgāt veļas mašīnā, un tas var ietaupīt jūsu laiku, enerģiju un pūles. Otrkārt, pleds nav jāģērbj segas pārvalkā, kas ir ideāli piemērots tiem, kuri šo darbību nevar izturēt.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment