“Izejot no mājām, es iemetu tējas maisiņu podā, un tas vienmēr ir tīrs” – es pārbaudu kādas pazīstamas istabenes padomu

Tualetes tīrīšana nevienam nav tā patīkamākā lieta. Un jūs vienmēr vēlaties vienkāršot šo procesu un pēc iespējas mazāk tērēt dārgām ķīmiskām vielām, kas arī nav īpaši labas veselībai. Un santehnikas emalja laika gaitā var pasliktināties ķīmisko vielu dēļ. Tāpēc tautas aizsardzības līdzekļi var palīdzēt vissarežģītākajās situācijās.

Neizmetiet visus tējas maisiņus

Kad esat izdzēris tēju mājās, nesteidzieties izmest tējas maisiņu. Tēja satur vielas, kas palīdzēs noņemt kaļķakmens, kas veidojas cietā ūdens dēļ.

Vienkārši iemetiet izlietoto maisiņu podā. Pirms to darīt, vēlams to tvaicēt vai lietot uzreiz pēc tējas izdzeršanas. Optimālais laiks, uz kuru tas jāatstāj, ir 20-30 minūtes. Pēc tam noteikti izņemiet maisu un izmetiet to miskastē, lai neaizsprostotu kanalizāciju.

Varat arī atstāt tējas maisiņu uz ilgāku laiku. Es to daru no rīta, kad dodos uz darbu. Vienīgais, kas jāapzinās, ir tas, ka daži stipras melnās tējas veidi var atstāt tumšu krāsu uz tualetes baltās virsmas. Tāpēc pēc atgriešanās mājās noteikti izlejiet ūdeni no tvertnes un noslaukiet santehnikas sienas ar suku.

Papildus tam, ka jūs aizmirsīsit par nepatīkama aplikuma veidošanos tualetē, jums vienmēr būs patīkama smarža tualetē.

Lasi vēl: Kāpēc nevar mājās glabāt gliemežvākus, kas atvesti no jūras?

Un ne tikai ietaupot uz ķimikālijām, jums arī nav jāpērk mākslīgie aromāti.

Kam vēl var izmantot tējas maisiņu?

Plāksni var noņemt ne tikai tualetē. Atkal uzvāriet tējas maisiņus vai ievietojiet tos karstā ūdenī. Pēc tam uzklājiet to izlietnē vai vannā tajās vietās, kur ir izveidojušies kaļķakmens nosēdumi. Uzgaidiet 20-30 minūtes un apstrādājiet virsmu ar cietu sūkli.

Pats tējas ūdens arī palīdzēs izšķīdināt kaļķakmens nogulsnes caurulēs. Vienkārši ik pa laikam ielejiet to izlietnē vai vannā.

Var lietot gan melno, gan zaļo tēju. Turklāt izdzerto tēju var izliet, ja brūvē to tējkannā. Taču esiet uzmanīgi ar daudzumu – pārāk daudz tējas, īpaši ar lielām lapām, var aizsprostot kanalizāciju.

Lasi vēl: Tagad pat nogatavojušies banāni nekļūst melni 2 nedēļas: draugs strādāja lielveikalā un dalījās noslēpumā, kā uzglabāt

Tāpēc labāk ir izskalot atlikušo ūdeni tualetē vai izlietnē, pat ja tas ir nedaudz bojāts. Efekts būs tāds pats.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment