Pēc olu vārīšanas es neizleju ūdeni. Es to izmantoju istabas augu mēslošanai.

Parasti pēc olu vārīšanas mums paliek divas lietas: ūdens un čaumalas. Izrādās, ka nevajag ūdeni liet kanalizācijā un čaulas izmest miskastē. Tos var izmantot atkārtoti ļoti gudrā veidā.

Ne visi zina, ka olas vārot ūdenī izdala vērtīgas vielas. Šīs trauslās čaumalas ir bagātīgs vitamīnu un minerālvielu avots, kas var palīdzēt audzēt augus podos. Tas ir daudz efektīvāks par ķimikālijām.

Ko satur vārītu olu ūdens?

Olu čaumalu galvenā sastāvdaļa ir kalcijs, kā arī cinks, dzelzs, sērs, fluors un silīcijs. Šīs minerālvielas izgulsnējas neatkarīgi no gatavošanas metodes. Tāpēc es nekad neizmetu ūdeni pēc olu vārīšanas. Vispirms ļauju tam atdzist un pēc tam izmantoju kā mēslojumu saviem istabas augiem.

Olu čaumalām un ūdenim pēc tā sagatavošanas ir pārsteidzošas īpašības, kas ietekmē podos esošo augu stāvokli un augšanu. Tas stimulē to bagātīgo ziedēšanu un ir vislabāk piemērots ziediem ar sārmainu un neitrālu augsnes skābumu.

Pateicoties šim paštaisītajam kondicionierim, augi labāk absorbē minerālvielas, kas nodrošina ilgmūžību. Šī metode ir daudz efektīvāka nekā ķīmiskie mēslošanas līdzekļi ar kalciju, kam nav nekāda sakara ar ekoloģiju un augu augšanu.

Kā pareizi laistīt augus ar olu ūdeni?

Ūdens no vārītām olām neļaus augiem izžūt un lapām kļūt brūnām, un īpaši atbalstīs ziedus ziemā, kad tie ir visneaizsargātākie pret dažādām slimībām. Šis mājas kondicionieris ir ideāli piemērots Sansevieria, Dracaena un Oleander barošanai. Laistīšana jāveic vismaz reizi nedēļā. Pirms lietošanas šķidrumu no vārāmām olām var atšķaidīt ar ūdeni proporcijā 1:1.

Lasi vēl: Mani viesi vienmēr uz svētku galda meklē šos salātus: pārsteidzoši garšīgi un maigi salāti ar sarkanām zivīm “Sieviešu vājums”

Augu stāvokļa uzlabošanai var izmantot arī vārītas olu čaumalas. Viss, kas jums jādara, ir mazgāt un pēc tam atstāt nožūt. Izmantojiet nekavējoties vai sasmalciniet smalkos putekļos, izmantojot javu vai kafijas dzirnaviņas. Apvalks nezaudēs savas īpašības un būs daudz ērtāk lietojams.

Olu čaumalu pulveri var viegli uzkaisīt uz augsnes podā un pēc tam iemaisīt augsnē. Arī sakņu dārzā un dārzā čaumalas šādi var izkaisīt, jo milzīgais kalcija saturs atbalstīs augus puķu dobēs.

Lasi vēl: Manā īpašumā odu vairs nav, šo problēmu atrisināju ātri un bez maksas.

No tā ir vērts pagatavot arī šķidru kondicionieri, kas būs ekonomiskāks risinājums un darbosies tāpat kā ūdens pēc olu vārīšanas.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment