Ja apstrādāsiet rozes ar šo šķīdumu, laputis nekavējoties pametīs šo augu

Skaists un kopts dārzs ir ikviena vasarnīcas vai privātmājas īpašnieka sapnis. Iedomājieties, jūs sēžat uz terases un apbrīnojat skaistās rozes, kas zied jums apkārt. Bet tikai šādus sapņus var traucēt dažādi kukaiņi.

Šodien mēs jums pastāstīsim, kā apstrādāt rozes pret kaitēkļiem, lai tās turpinātu ziedēt un priecēt acis.

Vispirms sapratīsim, ar kādiem kaitēkļiem var saskarties šie burvīgie augi. Pirmām kārtām mēs runājam par laputīm, kāpuriem un vabolēm. Tieši tās nodara vislielāko kaitējumu ziediem, un, ja laikus neveiciet pasākumus, rezultāts būs draudīgs.

Bet par visbriesmīgāko ienaidnieku visbiežāk kļūst tieši laputis. Tie ir mazi kukaiņi, kas pieder pie pusspārnu grupas. Mušas ne tikai pašas pārlauž augus un barojas ar to sulām, bet tās var būt arī dažādu augu vīrusu pārnēsātājas.

Kopumā ir svarīgi saprast, ka cīņa ar laputīm jāsāk jau agrīnā stadijā, jo vienā vasaras sezonā tās var savairoties līdz pat 50 reizēm, un tas nozīmē, ka nav problēmu. Protams, šodien veikalos var atrast ļoti daudz dažādu līdzekļu pret kaitēkļiem. Bet mēs esam jums sagatavojuši lētu risinājumu no tautas metodēm.

Kas jums jāņem vērā

Pirms sākat cīnīties ar laputīm, jums ir jāizpēta ienaidnieka paradumi. Tātad šie kukaiņi dod priekšroku jauniem dzinumiem, cietas lapas viņiem nepatīk. Tieši šādās vietās jāmeklē laputis. Visbiežāk kaitēklis izdala kāpurus, kas pārziemo un sāk izpausties līdz ar silto dienu iestāšanos.

Svarīgi atcerēties, ka skudrām arī ļoti patīk laputis. Laputis kā produkts satur daudz cukura, kas ir nepieciešams skudrām. Tāpēc esiet gatavi, ka būs jācīnās arī ar skudrām.

Laputīm dabiskie ienaidnieki ir lapsenes, kā arī vairākas putnu sugas. Piemēram, zīlītes un zvirbuļi labprāt ēd šos kukaiņus. Tomēr, visticamāk, agri vai vēlu ar kaitēkļiem nāksies cīnīties pašiem. Lūk, ar ko jums jāapbruņojas.

Lasi vēl: Labākie veidi, kā atbrīvoties no zāles starp flīzēm: visas iespējas, kas jāzina ikvienam kārtīgam saimniekam

Veidi kā cīnīties ar laputīm

Visvienkāršākā iespēja ir skalošana. Laputis no augiem var nomazgāt ar šļūteni. Protams, ar laiku tās atgriezīsies. Bet mēs jau būsim gatavi. Lai novērstu to, ka kukaiņi atkal apgrauž jūsu iecienītos rožu krūmus, apsmidziniet tos ar ziepju šķīdumu. Uz 10 litriem ūdens izšķīdiniet 125 ml šķidro ziepju vai 100 g darvas ziepju. Ziepju šķīdumi ir diezgan lēts un drošs veids, kā cīnīties ar laputīm.

Ir arī vairāki augu tinktūru veidi, kā cīnīties ar laputīm, kas noderēs ne tikai rozēm, bet arī citiem augiem.

Šeit ir svarīgi ievērot proporcijas, citādi var nodarīt kaitējumu. Arī augļu koki jāsmidzina drīz pēc ziedēšanas, bet dārzeņi ne vēlāk kā mēnesi pirms ražas novākšanas.

Ķiploku uzlējumu gatavo no 200 g ķiploku galviņu, kuras 5 dienas tur litrā ūdens zem vāka. Tad 25 ml uzlējuma atšķaida 10 litros ūdens un apsmidzina augus.

Papildus var izmantot tabaku. Uz 5 litriem ūdens ņem 200 g un divas dienas notur. Pēc tam pievieno vēl 5 litrus, pārkāš un apstrādā augus.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Un pēdējā, bet ne sliktākā tautas metode ir saistīta ar a***aka spirtu. Pagatavojiet šķīdumu, kura pamatā ir divas ēdamkarotes am***ka un viena ēdamkarote šķidro ziepju. Atšķaidiet 10 litros silta ūdens un rūpīgi samaisiet. Izsmidzinot rīkojieties no apakšas uz augšu.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment