Triki, kā samazināt elektrības izmaksas, darbinot boileri

Boileris mūs apgādā ar karsto ūdeni visu gadu, taču, lai tas darbotos, ir nepieciešama elektrība. Tā kā elektrības cena pieaug, rodas jautājums: vai ir kaut kas, ko var darīt, lai ietaupītu naudu?

Taupīt elektrību ir svarīgi vairāku iemeslu dēļ, kas ietekmē gan individuālo līmeni, gan plašāku sabiedrību un apkārtējo vidi.  Mazākas elektroenerģijas izmaksas mājsaimniecībām un uzņēmumiem tieši samazina rēķinus par elektrību. Tas ļauj ietaupīt naudu, ko var izmantot citiem mērķiem. Uzņēmumi, kas ievieš energoefektivitātes pasākumus, var samazināt ražošanas izmaksas un palielināt konkurētspēju tirgū.

Lielākā daļa elektrības tiek ražota, dedzinot fosilās degvielas, piemēram, ogles, naftu un dabasgāzi, kas rada siltumnīcefekta gāzes. Taupot elektrību, mēs samazinām emisijas, kas veicina klimata pārmaiņas. Mazāka elektroenerģijas patēriņa dēļ tiek saglabāti dabas resursi, piemēram, ogles, nafta un dabasgāze, kas ir ierobežoti un atjaunojas ļoti lēni.

 

Vai boilers naktī būtu jāizslēdz

Ja jums ir liela tilpuma tvertne, ūdens sildītāja izslēgšana naktī var patiešām palīdzēt ietaupīt enerģiju. Pieņemsim vienkāršu piemēru – ir trīs cilvēku ģimene un 120 litru boilers. Pēc trauku mazgāšanas vai dušas lietošanas ierīcei ir nepieciešamas 4-5 stundas, lai atkal uzsiltu. Pēc tam to var izslēgt uz nakti. Šādā veidā var ietaupīt aptuveni 10-15 % elektroenerģijas.

Mūsu ciemiņi saka, ka tie ir labākie salāti, kādus viņi jebkad ir ēduši: ātri pagatavojami, visiem garšo un produkti izmaksā lēti (recepte)!

Cik bieži ierīce ir jāizslēdz

Lai ietaupītu dažus kilovatus, tas jādara katru vakaru. Tomēr, ja jums ir neliels boilera tilpums vai esat iestatījis zemu apkures temperatūru, nav jēgas traucēt tehnoloģiju.

Svarīgi ir arī tas, kāda temperatūra ir telpā, kurā ir uzstādīts katls. Ja telpa ir apsildāma, tad pat ziemā siltuma zudumi būs minimāli – 12 stundu laikā aptuveni 7 grādi.

Tomēr tas nav pat galvenais. Galvenais ir – Kā ietaupīt elektroenerģiju, neizslēdzot boileri, par ko tālāk rakstā

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment