Šodien gatavosim ļoti gardu uzkodu – kraukšķīgas kabaču standziņas siera panējumā. Kabači tiks cepti cepeškrāsnī bez eļļas.
Es esmu pārliecināts, ka šī recepte būs populāra daudziem. Tā ir ātra, vienkārša un ļoti garšīga! Kabaču cepšana cepeškrāsnī bez eļļas ir lielisks veids, kā saglabāt ēdienu veselīgu un samazināt kaloriju daudzumu. Turklāt tas atvieglo virtuves tīrīšanu un ļauj saglabāt kabaču dabisko garšu un tekstūru.
Šis gatavošanas veids ir ļoti ērts un piemērots tiem, kas vēlas baudīt garšīgus kabačus, neizmantojot eļļu. Kabačus var papildināt ar siera pildījumu pirms cepšanas, kas piešķir ēdienam bagātīgu un siera piesātinātu garšu, vienlaikus saglabājot to veselīgu un viegli pagatavojamu.
Lasi arī: Ievērojami jaunumi latviešu leģendārā dziedātāja Ainara Mielava dzīvē
Cepot kabačus krāsnī ar pannējumu, rodas lielisks kontrasts starp kraukšķīgo virsmu un mīksto, sulīgo kabača iekšpusi. Pannējums piešķir kabačiem kraukšķīgumu, kas padara tos īpaši patīkamus ēst.
Kabači cepšanas laikā kļūst maigi un viegli krēmīgi, savukārt pannējums rada kraukšķīgu ārējo kārtu. Šī kombinācija starp mīksto un kraukšķīgo piešķir ēdienam lielisku tekstūras dažādību, kas ir apmierinoša garšas baudījumam.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Kā pagatavot:
Cukini sagriež 1-1,5 cm biezās sloksnēs.
Skābajam krējumam pievieno sasmalcinātus ķiplokus, sāli un melnos piparus. Visu sajaucam.
Uz vidējas vai smalkas rīves sarīvējam 100 gramus siera (man ir holandiešu) un pieberam tikpat daudz rīvmaizes. Visu sajaucam.
Tālāk seko pats galvenasi solis!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Šādu ziemu vēl nebūsim redzējuši: ko sagaidīt no 1. decembra – sinoptiķi snieguši vilšanās pilnu prognozi
- Kāpēc kaķis sper ar pakaļkājām: eksperti atklāj patiesību, kamdēļ dzīvnieki tā dara
- Rīdziniece aizbrauca pie draudzenes uz Slovākiju un ieraudzīja, ka viņa virtuves izlietnē mazgā atkritumus: stāstu kāpēc
- Sāksies “melnā josla”: ko nedrīkst ņemt rokās 24. oktobrī – tautas ticējumi
- Kad eju ciemos, 5 minūtēs varu pateikt, vai saimniece ir laba vai nē – skatos tikai uz trim lietām
- 7 gudri veidi, kā izmantot paaugstinātos dārza dobes rudenī un ziemā










