Burkāni nelūzīs, augs gludi, līdzeni un lieli: ar ko barot burkānu jūnijā

Šādu burkānu mēslošanu labāk veikt jūnija otrajā pusē, lai iegūtu vienkārši satriecošu ražu.

Burkāni ir diezgan nepretencioza kultūra, kas labi aug, nebaidās no temperatūras svārstībām, bet arī tiem nepieciešama mēslošana. Pieredzējuši dārzeņu audzētāji iesaka veikt mēslošanu jūnija beigās. Tad burkāni augs lieli, gludi un līdzeni. Īpaši svarīgi ir mēslot dārzeņus, kas aug nabadzīgās augsnēs.

Mēs jums pastāstīsim, ar ko labāk barot burkānus, lai tie nelūztu, augtu lieli un gludi.

Ar ko barot burkānus jūnija beigās: agronomu padomi

Pirmajos augšanas posmos burkāniem jāiegūst zaļā masa, tāpēc tiem nepieciešams slāpekļa mēslojums. Šis mēslošanas veids būs visefektīvākais.

Ķīniešu kalendāra prognoze ar Bazī sistēmu katrai dienai no 17. līdz 23. jūnijam – eksperta viedoklis

Pieredzes bagāti dārzeņu audzētāji un agronomi neiesaka jūnijā veikt piebarošanu ar gurķu vai nezāļu mēslojumu, jo tādēļ sakņu dārzā sāk plaisāt sakņu dārzeņi. Agronomi iesaka, ka tas var būt atkarīgs arī no augsnes veida un reģiona klimatiskajiem apstākļiem.

Kā pareizi barot burkānus ar slāpekļa mēslojumu

Burkāni labi reaģē uz šādiem slāpekli saturošiem mēslošanas līdzekļiem kā urīnviela un dažāda veida nitrāti. Noteikti slāpekļa mēslojumam pievienojiet divus gramus dzintarskābes, tas paātrinās augu augšanu.

Lai pagatavotu šķīdumu burkānu barošanai, jāņem 10 litri ūdens, ēdamkarote jebkura slāpekļa mēslojuma un norādītais daudzums dzintarskābes. Visas sastāvdaļas jāizšķīdina ūdenī un burkāni labi jāapūdeņo ar sagatavoto šķidrumu. Ja ir lejkanna, labāk laistīt no tās, lai mēslojums labi apūdeņotu augsni un pašu dārzeni. Parasti pietiek ar 10 litriem šķīduma, lai apstrādātu divus hektārus. Līdz ar to var teikt, ka šis mēslojums ir arī pietiekami ekonomisks.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Tāpat atcerieties, ka mēslošanu vislabāk veikt agri no rīta, kad saule vēl nav savā zenītā un pārāk nekarsē. Tāpat var veikt mēslošanu arī vakarpusē, kad vairs nav tik karsts.

Šāds mēslojums pozitīvi ietekmēs burkānu augšanu, burkāni būs vienmērīgi, gludi un lieli. Turklāt mēslošana aktivizēs burkānu lapu augšanu, stiprinās vispārējo augu imunitāti un palielinās izturību pret karstumu un aukstumu.

 

Torte, kuru gribas gatavot teju katru dienu; Pagatavojama tikai 15 minūtēs un neticami garšīga

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment