Smarža pa visu māju… Zemeņu ievārījumu vairs nevāru, bet cepu uz pannas (dalos)

Vai esat kādreiz cepuši zemenes? Ja nē, tad tu esi daudz zaudējis. Tas ir lielisks, ātrs veids, kā iegūt gardu biezu kārumu tējai. Cepts zemeņu ievārījums izrādās neticami garšīgs un tiek pagatavots daudz ātrāk nekā parasti.

Ikviens, kurš kādreiz ir mēģinājis šādu ievārījumu, nekad neaizmirsīs tā garšu un aromātu. Pannā vārītais zemeņu ievārījums saglabā savu bagātīgo dabisko krāsu, ogas paliek neskartas, nevārās un nepārvēršas par ievārījumu, tas izvārās daudz ātrāk, bet sanāk biezs, neskatoties uz to, ka tiek pievienots mazāk cukura. Šo ievārījumu var pagatavot arī bez cukura.
Tagad zemeņu sezona rit pilnā sparā, tāpēc nolēmu atgādināt par cepta ievārījuma gatavošanu, ceru, ka šī recepte jums noderēs.

Ievārījumam ņemam nogatavojušās, bet ne pārgatavojušās ogas, apmēram vienāda izmēra. Nomazgājiet, atdaliet , nosusiniet.

Mums būs nepieciešama dziļa panna.
Ielejiet nedaudz ūdens (tas nav jālej), apmēram 2 ēd.k., nekavējoties pievienojiet ogas, 1 kg.

Kad zemenes vārās un izdala sulu, apcep uz vidējas uguns 5-10 minūtes, lai iztvaikotu pēc iespējas vairāk mitruma.

Tad pievieno vienu trešdaļu tējkarotes citronskābes (nav jāpievieno, bet es pievienoju, tā ievārījums noteikti nekļūs cukurots un iegūs vēl košāku krāsu). Pievieno 1 kg cukura un vāra no vārīšanās brīža apmēram 5 minūtes, ja nepieciešams nosmeļ putas.
Noņem no uguns, ievārījums gatavs.

BET ir vairākas lietas kas obligāti jāievēro, lai viss izdotos!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment