Mana draudzene man pastāstīja, kāpēc ir svarīgi kaltēt jasmīnu ziedus. Nevaru saprast, kā es to agrāk nezināju!

Ne velti jasmīnu baltos ziediņus dēvē par nakts karalienēm. Tas ir pateicoties to burvīgajai smaržai. Austrumos šis zieds tiek īpaši cienīts, jo tiek uzskatīts par mīlas simbolu.

Piemēram, Ķīnā ir pat tautas dziesma ar nosaukumu “Molihua”, kas tulkojumā nozīmē “jasmīna ziediņš”. No Ķīnas nāk arī jasmīnu tēja, kas parasti ir zaļā tēja ar raksturīgo jasmīnu aromātu.

Mūsu reģionā lielziedu jasmīni ir plaši izplatīti. Iesakām ievākt šos ziedus, jo tie ir piemēroti ne tikai tējai. Starp citu, stāsta beigās sniegsim padomus, kā pareizi pagatavot šo tēju.

Seno vārdu spēks: 3 vīriešu vārdi, kuru īpašniekiem visu laiku būs nauda

Jasmīnu tēja

 

Jasmīns nāk no dabas un spēj piešķirt telpai harmoniju, kā to uzskata Austrumos. Jasmīna ziedus var novietot skapī pie veļas. Izveidojot jasmīna ziedu maisiņus, tie var tikt novietoti istabā, piepildot gaisu ar patīkamu atmosfēru.

 

Jasmīnu pielietojums

Sena vecmāmiņu metode, kā atbrīvoties no laputīm, nenodarot kaitējumu kultūraugiem

Dvēselei

Tiek uzskatīts, ka jasmīni pozitīvi ietekmē cilvēka garīgo stāvokli. To aromāts mazina spriedzi, palīdz atgūt dvēseles mieru un samazina satraukumu.

Noliec jasmīna ziedu spilventiņu blakus savam spilvenam, un drīz vien jutīsi, ka aizmigt ir vieglāk un miegs kļūst patīkamāks. Vakarā sagatavo sev vannu, kurā izmanto jasmīnu un lavandas novārījumu. Ņem abus ziedus vienādās proporcijās.

 

Tomēr ir vēl viens svarīgs aspekts, kas jāzina par jasmīnu ikvienam.

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment