S&P, Nasdaq indeksiem kritums, jo Nvidia akciju cena samazinās jau otro dienu

Piektdien S&P 500 un Nasdaq nedaudz samazinājās, jo Nvidia akcijas kritās otro dienu pēc kārtas, tādējādi samazinot tehnoloģiju sektora vērtību.

Megacaps Microsoft, Alphabet, Amazon.com un Apple pieauga no 0,07 % līdz 2,08 %. No 11 S&P 500 nozaru indeksiem vislielāko peļņu guva sakaru pakalpojumi, palielinoties par 0,72 %, savukārt tehnoloģiju nozarē bija vērojams kritums.

“Mēs esam piedzīvojuši ļoti spēcīgu kāpumu, īpaši S&P pēdējo pāris nedēļu laikā. Tāpēc nav pārsteigums, ka situācija it kā ietur pauzi un nostabilizējas,” sacīja Zaharijs Hils (Zachary Hill), Horizon Investments portfeļu pārvaldības vadītājs Šarlotē, Ziemeļkarolīnā.

Visi trīs galvenie Volstrītas indeksi bija ceļā uz nedēļas pieaugumu, un ceturtdienas sesijas laikā S&P 500  uz īsu brīdi pārsniedza 5500 punktu robežu.

Piektdienas tirdzniecība varētu būt svārstīgāka nekā parasti trīskāršo problēmjautājumu ietekmē – akciju iespējas līgumu, akciju indeksu iespējas līgumu un akciju indeksu nākotnes līgumu vienlaicīga termiņa beigšanās.

ASV uzņēmējdarbības aktivitāte jūnijā sasniedza 26 mēnešu augstāko līmeni, ņemot vērā nodarbinātības kāpumu, savukārt cenu spiediena mazināšanās liecināja, ka nesenā inflācijas tempa palēnināšanās varētu turpināties.
Mājokļu pārdošanas apjomi maijā samazinājās līdz sezonāli izlīdzinātajam gada rādītājam – 4,11 milj. vienību, salīdzinot ar gaidīto 4,10 milj. vienību rādītāju.

Saskaņā ar LSEG FedWatch datiem naudas tirgi joprojām novērtē 58% iespēju, ka septembrī procentu likme tiks samazināta par 25 bāzes punktiem, un joprojām sagaida aptuveni divus procentu likmju samazinājumus šogad.

 

Mākslīgā intelekta mikroshēmu uzņēmums Nvidia  samazinājās par 3,18 %, savukārt pusvadītāju akciju Qualcomm , Broadcom un Micron Technology vērtība samazinājās no 1,35 % līdz 3,50 %.

Volstrītas straujo pieaugumu kopš 2023. gada pēdējā posma galvenokārt ir veicinājuši tādi uzņēmumi kā Nvidia un nedaudzas citas ar mākslīgo intelektu saistītas akcijas ar augstu svērto vērtību. Tomēr analītiķi ir pauduši bažas par to, vai šo akciju vērtējumu spēcīgais pieaugums ir ilgtspējīgs.

Pulksten 14:16 Dow Jones Industrial Average  pieauga par 28,11 punktiem jeb 0,07 % līdz 39 162,87 punktiem, S&P 500   zaudēja 7,35 punktus jeb 0,13 % līdz 5 465,82 punktiem un Nasdaq Composite  zaudēja 27,49 punktus jeb 0,16 % līdz 17 693,22 punktiem.

Spirit AeroSystems  cena pieauga par 5,46 % pēc mediju ziņojuma, ka Boeing  pēc mēnešiem ilgām sarunām tuvojas vienošanās par lidmašīnu detaļu piegādātāja atpirkšanu.

 

S&P 500 uzrādīja 19 jaunus 52 nedēļu maksimumus un vienu jaunu minimumu, savukārt Nasdaq Composite reģistrēja 24 jaunus maksimumus un 141 jaunu minimumu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment