Nvidia akcijas trīs dienu laikā noslīd par 13% pēc tam, kad uz īsu brīdi bija kļuvusi par vērtīgāko uzņēmumu

Nvidia akcijas pirmdien samazinājās par 6,7 %, kas ir jau trešā mikroshēmu ražotāja lejupslīdes diena pēc kārtas, un tagad akciju vērtība ir samazinājusies par 13 % salīdzinājumā ar pagājušajā nedēļā sasniegto maksimumu, raksta CNBC.

Nvidia vērtība trīs dienu laikā noslīd par 13% pēc tam, kad uz īsu brīdi bija kļuvusi par vērtīgāko uzņēmumu

Nvidia akcijas pirmdien samazinājās par 6,7 %, kas ir jau trešā mikroshēmu ražotāja lejupslīdes diena pēc kārtas, un tagad akciju vērtība ir samazinājusies par 13 % salīdzinājumā ar pagājušajā nedēļā sasniegto maksimumu, raksta CNBC.

Pirmdienas kritums bija otrais straujākais mikroshēmu ražotāja kritums šogad, kad akcijas samazinājās par 6,7 % līdz 118,11 ASV dolāriem. Nvidia lejupslīde izraisīja mikroshēmu ražotāju un citu tehnoloģiju uzņēmumu, kas saistīti ar mākslīgā intelekta bumu, lejupslīdi.

Super Mico Computer, kas pārdod serverus ar Nvidia mākslīgā intelekta mikroshēmām, kritās par 8,7 %, un Dell, kas konkurē šajā tirgū, samazinājās par 5,2 %.

Nvidia vērtība pēdējā gada laikā ir gandrīz trīskāršojusies pat pēc trīs dienu krituma. Pagājušajā nedēļā tā apsteidza Apple un Microsoft kā vērtīgākais ASV uzņēmums ar tirgus kapitalizāciju virs 3 triljoniem ASV dolāru, pirms tā atdeva daļu no šī pieauguma. Nvidia pirmdien bija ceturtais lielākais zaudētājs S&P 500 indeksā.

Iespējams, investori izmanto iespēju pēc dažiem karstiem mēnešiem fiksēt peļņu.

“Es nedomāju, ka ballīte ir beigusies, bet tā ir piedzīvojusi ļoti labu lidojumu, un ir tik daudz citu vietu tehnoloģiju jomā, kas piedāvā pievilcīgāku riska/atdeves attiecību,” piektdien CNBC sacīja Hightower’s Stephanie Link, nosaucot Nvidia akcijas par “pārmīļotām”.

Nvidia ir paziņojusi, ka pieprasījums pēc tās vērtīgajiem mākslīgā intelekta grafikas procesoru blokiem (GPU) joprojām ir augsts, jo uzņēmumi, tostarp Microsoft, Google, Amazon, Oracle un Meta, iegādājas mikroshēmas miljardiem dolāru vērtībā, lai darbinātu savus datu centrus un mākoņpakalpojumus.

Vēl šogad Nvidia sāks piegādāt nākamās paaudzes mākslīgā intelekta mikroshēmas ar nosaukumu Blackwell, kas, pēc dažu analītiķu domām, varētu aizsākt vēl vienu ievērojamas izaugsmes ciklu mikroshēmu ražotājam un tā partneriem.

Nvidia sniegums “turpināsies nākamos 18-24 mēnešus,” norādīja Constellation Research dibinātājs Rejs Vangs. “Es domāju, ka ir īstais laiks iegādāties akciju.”

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment