Kādu sāli vislabāk izmantot, gatavojot zupu, makaronus, gaļu un citus ēdienus

Pareizas sāls izvēle var būtiski ietekmēt jūsu ēdienu garšu. Ir daudz sāls veidu, un katram no tiem piemīt savas unikālas īpašības un tie ir labāk piemēroti noteiktiem ēdieniem.

Zupas

Zupām ieteicams izmantot jūras sāli. Tai ir maiga, viegla garša, kas nepārspēj citu ēdiena sastāvdaļu garšu. Jūras sāli ražo no iztvaicēta jūras ūdens un satur nelielu daudzumu minerālvielu, piemēram, magniju, kalciju un kāliju. Nav tik apstrādāts kā galda sāls, tādējādi saglabājot dažas dabīgās minerālvielas.

Daži pavāri izmanto sāli kopā ar garšaugiem vai garšvielām, lai zupai piešķirtu papildu garšu.

Makaroni

Makaroniem vislabāk ir izmantot rupjo sāli. To var pievienot ūdenim, kamēr makaroni tiek vārīti, vai pārkaisīt uz gatavā ēdiena.

Var izmantot arī franču Fleur de Sel sāli (vissmalkāko un izsmalcinātāko jūras sāls formu, ko dēvē par “sāls kaviāru”) vai sāli ar ķiploku (klasiska tradicionālās galda sāls un granulēta ķiploka kombinācija, kas piešķir ēdienam papildu garšu, aromātu un labvēlīgu ietekmi uz mūsu organismu).

Gaļa un zivis

Gaļai un zivīm kulinārijas eksperti iesaka izmantot virtuves akmens sāli, kurai ir izteikta garša, tāpēc tā labi sader ar ēdienu.

Lai gaļai vai zivij piešķirtu papildu garšu, varat izmantot arī sāli ar garšaugiem vai garšvielām.

Dārzeņi

Gatavojot dārzeņus, pazīstami pavāri parasti izmanto jūras sāli. Tā izcels dārzeņu dabisko garšu, nepārspīlējot to.

Lai dārzeņiem piešķirtu papildu garšu, var izmantot arī sāli ar garšaugiem vai garšvielām. Galvenais ir ar to nepārspīlēt.

Lasi vēl: Vēlēšanas Francijā: Kā tās ietekmēs Eiropas valstu parādu vērtspapīru tirgū

Cepšana un deserti

Cepšanai un desertiem vislabāk ir izmantot smalku sāli. Vislabāk, ja to pievieno mīklai. Taču daži cilvēki labprātāk to pārkaisa uz ceptiem izstrādājumiem. Kopumā sāls “konditorejā” jālieto, lai līdzsvarotu saldumu.

Eksperimentējiet ar dažādiem sāls veidiem un lietošanas veidiem, lai atrastu to, kas jums patīk.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

No labsajūtas viedokļa, Himalaju rozā sāls un jūras sāls bieži tiek uzskatīti par nedaudz labākiem izvēles variantiem, jo tie ir mazāk rafinēti un satur dabīgas minerālvielas. Taču ir svarīgi atcerēties, ka, izmantojot jebkuru sāls veido pārāk daudz, jūs var sabojāt ēdiena garšu. Tāpēc visam ir jābūt ar mēru.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment