Ābolu izvēle veikalā vai tirgū nav viegls uzdevums, it īpaši, ja vēlies atrast tieši tādus augļus, kas ir saldi, sulīgi un kraukšķīgi. Zemāk ir norādīti kritēriji, kas palīdzēs tev noteikt, kurus ābolus ir vērts ielikt pārtikas groziņā.
Novērtējums pēc ārējām pazīmēm
Mizas nokrāsa
Bieži vien āboli ar viendabīgu sarkanu krāsu var būt mazāk saldi un sulīgi nekā to raibie “brālēni” ar dzelteniem laukumiem. Tieši pēdējie visbiežāk satur vislielāko sulas daudzumu. Dažādi toņi uz ābolu mizas liecina par to augsto kvalitāti.
Svītru esamība
Svītras uz āboliem ir noteiktu šķirņu pazīme, kad saules gaismas iedarbībā hlorofils atšķaidās, ļaujot citiem pigmentiem veidot svītras. Āboli ar sarkani dzeltenām svītrām izceļas ar izcilu garšu, sulīgumu un aromātu.
Vienreiz to apsmidzināju un aizmirsu kā sliktu sapni: Kā ātri atbrīvoties no laputīm
Kātiņa stāvoklis
Kātiņš pastāstīs par to, cik svaigs ir ābols. Ja kātiņš ir gaiši zaļā krāsā, tas liecina, ka augļi ir nesen noplūkti un saglabā maksimālu sulīgumu un kraukšķīgumu.
Tomēr tās vēl pat galvenās pazīmes. Būtiskākās sekos tālāk rakstā!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Dzīvojām laimīgi ar Pāvelu divistabu dzīvoklī viss mainījās, kad naktī pie durvīm piezvanīja un tur viņa māte ar koferiem
- Sinoptiķi nāk klajā ar jaunākajām prognozēm: no 12. decembra Latvijā laika apstākļi mainīsies
- Santa iestrēga deviņstāvu mājas liftā ar izskatīgu puisi; tajā dienā ilgi nēsātā maska nokrita un viņa atrada savu dvēseles radinieku
- Jau decembra vidus, bet Ziemassvētku kaktuss tikai ar pāris pumpuriem — pievienoju vienu sauju, lai tas mostas kuplai ziedēšanai
- Viens apelsīns un trīs olas: draudzene izcepa kēksiņus pie tējas – lieliska recepte
- Atradu vīra kabatā čeku no Akropoles par 1399,99 eiro; smieklīgākais bija tas, ko viņš man par to atbildēja











