Krēmveida tortes, sauktas arī par krēmkūkām, nereti ir viens no pirmajiem nopietnajiem desertiem, ko meitenes apgūst, sperot pirmos soļus kulinārijas pasaulē.
Šo kūku recepšu ir tik daudz un tās ir tik dažādas, ka izvēle var būt pat izaicinoša! Ir pieejamas gan vienkāršas, gan sarežģītākas versijas – ar smilšu mīklas vai biskvīta pamatni – un pildījumu var variēt pēc sirds patikas.
Arī mums nav iespējams izvairīties no šī garšīgā deserta, tāpēc piedāvājam ātrās krējumkūkas recepti. Novērtējiet šo saldi un gaisīgu izstrādājumu ar maigo krējuma pildījumu!
Šī kūka ir īstens atradums gan strādājošām saimniecēm, gan tiem, kas tikai sāk apgūt konditorejas mākslas pamatus. Ar minimālu spēka pielikumu varēsiet iegūt skaistu un garšīgu desertu. Ripas var cept arī multivāra katlā – tās būs vēl pufīgākas un gaisīgākas. 30-35 minūtes cepšanas laikā būs pilnīgi pietiekami.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Ķeramies klāt receptei!
Pagatavošana gaita:
1. Mīkstu sviestu saputojiet ar olām. Turpinot putot, pievienojiet iebiezināto pienu. Miltus izsijājiet kopā ar cepamo pulveri un ar mentīti iemaisiet masā. Mīklai jāsanāk bieza krējuma konsistencē. Sadaliet mīklu divās daļās. Vienai pievienojiet kakao pulveri, samaisiet.
2. Sasildiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Vienu daļu mīklas salejiet tortes formā, kas ieziesta ar taukvielu. Otru daļu – citā formā. Abas ripas varat cept vienlaicīgi, ja cepeškrāsns ir tik liela, ja nē, izcepiet vispirms vienu un tad otru. Jācep aptuveni 20 minūtes.
3. Gatavās ripas uzmanīgi izņemiet no formām, tad plakaniski sadaliet divās daļās (griezt tikai, kad ripas atdzisušas!). Nogrieziet arī maliņas (0,5 – 0,7 mm). Nu jums ir 2 gaišās un 2 tumšās ripas.
Es beidzot sapratu, kā pagatavot vistas krūtiņu tā, lai tā būtu sulīga un aromātiska
Tālāk seko pats būtiskākais solis, lai kūka izdodas lieliska!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Banka “Citadele” brīdina: liela daļa Latvijas iedzīvotāju var palikt bez pienācīgas pensjas
- Mana Daugavpils kaimiņiene nolēma atjaunot fiksētā tālruņa pieslēgumu – prasīju kāds iemesls tam un viņa atbildēja
- Rēzeknes veikala kasiere ”man pačukstēja” kāpēc nevajadzētu iepirkties pašapkalpošanās kasēs
- Par aveņu krūmiem neaizmirstu pat decembrī: pie saknēm pietiek ar 3 ēdamkarotēm, lai ogas nākamgad kļūtu vēl saldākas
- Baiba Sipeniece-Gavare atklāti par populāro šovu “Saimnieks meklē sievu” pēc astoņiem nostrādātiem gadiem
- Lūcijas diena 13. decembrī: dabas vērotājs Vilis Bukšs atklāj, kāpēc īpaša nozīme ir vilkačiem un kādu ziemu varam gaidīt vēl












