Apple kavē Epic Games spēļu veikala palaišanu Eiropā

Spēles “Fortnite” ražotājs “Epic Games” piektdien paziņoja, ka Apple kavē tā centienus izveidot spēļu veikalu iPhone un iPad tālruņos Eiropā, kas ir jaunākais saasinājums asajā strīdā par tehnoloģiju giganta kontroli pār iOS lietotņu sistēmām, raksta Reuters.

Apple divreiz noraidīja videospēļu izdevēja iesniegtos dokumentus, lai atvērtu Epic Games veikalu, jo dažu pogu un etiķešu dizains bija līdzīgs tiem, ko izmantoja tās App Store, paziņoja Epic.

“Mēs izmantojam tās pašas “Install” un “In-app purchases” nosaukumu konvencijas, kas tiek izmantotas populārajos lietotņu veikalos vairākās platformās, un ievērojam standarta konvencijas attiecībā uz pogām iOS lietotnēs,” Epic norādīja virknē ierakstu X vietnē.

“Apple atteikums ir patvaļīgs, traucējošs un pārkāpj DMA (Digitālo tirgu likumu), un mēs esam dalījušies savās bažās ar Eiropas Komisiju,” norādīja uzņēmums.

Apple paziņoja, ka sadarbojas ar Epic Games, lai atrisinātu šo problēmu un tas varētu palaist savu spēļu tirgu. Eiropas Komisija atteicās sniegt komentārus.

Epic un Apple ir iesaistījušās juridiskā cīņā kopš 2020. gada, kad spēļu uzņēmums apgalvoja, ka Apple prakse iekasēt līdz pat 30 % komisijas maksu par maksājumiem lietotnēs savās iPhone operētājsistēmas (iOS) ierīcēs pārkāpj ASV pretmonopola noteikumus.

Šā gada sākumā Apple ierosināja izmaiņas, atverot jaunu cilni savā App Store politikā, lai izpildītu noteiktas DMA direktīvas, kas stājās spēkā martā.

Tā atļāva alternatīvus lietotņu veikalus iPhone tālruņos un iespēju atteikties no lietotnēs veikto maksājumu sistēmas izmantošanas, bet noteica “pamattehnoloģijas maksu”, ko vairāki izstrādātāji uzskatīja par pārmērīgu.

Pagājušajā mēnesī ES pretmonopola regulatori paziņoja, ka Apple pārskatītie noteikumi neatbilst DMA noteiktajiem standartiem, un uzsāka vēl vienu izmeklēšanu par tās jaunajām līguma prasībām lietotņu izstrādātājiem un veikaliem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment