Lazanja ar kabačiem: recepte, kas pārsteigs pat pieredzējušus pavārus

No kabačiem var pagatavot daudz interesantu ēdienu – pastas, sacepumus un pat desertus. Lieliska opcija būs lazanja.

Šis ēdiens būs gana sātīgs, pat neskatoties uz to faktu, ka tajā nav pievienota gaļa. Lieliskas vakariņas garantētas!

Sastāvdaļas

Kabači – 3

Olīveļļa – 60 ml

Ķiploki – 6 daiviņas

Tomātu pasta – 700 g

Rikotas siers – 450 g

Mocarella -350 g

Pecorino Romano siers – 225 g

Svaigs baziliks – 60-70 g

Citrona miziņa – 1 tējkarote

Ola – 1

Sāls – 0,5 tējkarote

Melnie pipari – pēc garšas

Lasi vēl: Kāpēc no labiem vīriešiem sanāk slikti laulātie partneri: 5 iemesli

Kā pagatavot lazanju ar kabačiem

Nomazgājiet kabačus un baziliku, sasmalciniet garšaugus. Sarīvējiet sieru – ja vēlaties, varat ņemt viena veida sieru, nosverot kā dažādu sieru kopējo svaru. Nomizo un sasmalcina ķiplokus.

Sagatavojiet mērci – uzkarsējiet eļļu katliņā uz vidējas uguns. Pievieno 2/3 ķiploku un cep, līdz tie kļūst smaržīgi.

Pievieno tomātu pastu un sāli un uz lēnas uguns sautē apmēram 30 minūtes. Vajadzības gadījumā mērcei pievieno sāli un piparus, pēc tam noņemiet no plīts.

Tikmēr pārgrieziet kabačus šķērsām uz pusēm, pēc tam katru gabaliņu sagrieziet plānās 1 cm biezās šķēlītēs. Šķēlītes sagrieztos kabaču ievieto caurdurī, pārkaisa ar sāli un novieto virs izlietnes vai bļodas, lai 15 minūtes notecinātu šķidrumu.

Pa to laiku uzkarsē cepeškrāsni līdz 230 grādiem. Izklājiet cepšanas paplāti ar cepamo papīru, izklājiet kabačus un cepiet 20-30 minūtes.

Tikmēr pagatavojiet pildījumu – sajauciet citrona miziņu ar 2/3 katra siera, pārējiem ķiplokiem, 2/3 bazilika un olu.

Kabačus izņem no cepeškrāsns. Nelielu cepamo trauku ietauko ar eļļu, uzsmērē nelielu daļu tomātu mērces tā, lai tā ļoti plāni nosegtu trauka dibenu. Izkārto kabaču šķēlītes divās rindās.

Pusi] pildījuma vienmērīgi izklājiet, pārkaisa ar baziliku un pārlej ar mērci. Atkārto darbības. Pa virsu uzkaisa atlikušo sieru.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Cep lazanju, līdz tā kļūst zeltaini brūna, 40-50 minūtes, samazinot cepeškrāsns temperatūru līdz 190 grādiem. Ļauj ēdienam atdzist 10 minūtes, pēc tam pārkaisa ar atlikušo baziliku.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment