Talen lūdz ASV regulatorus noraidīt Amazon datu centra darījuma apstrīdēšanu

Talen Energy ir lūgusi ASV regulatīvajām iestādēm noraidīt iebildumus pret nesen noslēgto Amazonn datu centra darījumu, pret kuru iebilst grupa elektroenerģijas pakalpojumu sniedzēju, kas apgalvo, ka šis nolīgums varētu palielināt elektroenerģijas rēķinus iedzīvotājiem.

Talen paziņoja, ka apstrīdējums, ko iesniedza komunālo pakalpojumu sniedzēji, tostarp American Electric Power un Exelon ir neprecīzs un ka tās starpsavienojuma līgums par Amazon datu centra atrašanās vietu neradīs strauju elektroenerģijas izmaksu pieaugumu komunālo pakalpojumu klientiem vai tīkla uzticamības problēmas.

“Tas ir nelikumīgs mēģinājums pārņemt šo ierobežoto starpsavienojuma pakalpojumu nolīguma grozījumu procedūru, kurā viņiem nav nekādas līdzdalības, un pārvērst to par ad hoc valsts referendumu par datu centru slodzes nākotni,” Talen norādīja savā iesniegumā Federālajai enerģētikas regulēšanas komisijai (FERC).

Tehnoloģiju uzņēmumi sacenšas, lai piekļūtu milzīgam elektroenerģijas daudzumam, kas nepieciešams datu centru jeb milzu datoru noliktavu darbināšanai un dzesēšanai, lai ieviestu tādas tehnoloģijas kā ģeneratīvais mākslīgais intelekts. Nukleārā enerģija, kas praktiski nerada oglekļa dioksīdu un nodrošina enerģiju visu diennakti, ir kļuvusi par datu centru nozares galveno izvēli.

FERC lēmums varētu kļūt par precedentu tādiem darījumiem kā ar Talen, kad datu centri tiek izvietoti to elektrostaciju teritorijā, kas tos baro, tādējādi ļaujot centriem darboties ātri, nestāvot starpsavienojumu rindās, kuru nokārtošana var aizņemt gadiem.

Talen martā paziņoja, ka tā ir noslēgusi līgumu par elektroenerģijas un datu centru pilsētiņas pārdošanu Amazon Web Services, kas atrodas tās Pensilvānijas atomelektrostacijā. Darījums nodrošinās Amazon datoru noliktavām līdz 960 megavatu elektrisko jaudu, kas ir pietiekama, lai apgādātu ar elektroenerģiju aptuveni miljonu māju.

Vairākas elektroenerģijas piegādes kompānijas, tostarp American Electric Power un Exelon, pagājušajā mēnesī lūdza FERC rīkot uzklausīšanu, lai rūpīgāk pārbaudītu Talen un Amazon savstarpējā savienojuma līgumu vai arī to pilnībā noraidīt. Viņi apgalvoja, ka datu centra starpsavienojuma līgums varētu radīt 140 miljonu ASV dolāru gadā izmaksu pārnešanu uz ikdienas tarifu maksātājiem.

Tajā pašā laikā Talen apgalvo, ka gadījumā, ja FERC atļaus uzklausīšanu vai noraidīs plānu, tas radīs atvēsinošu ietekmi uz datu centru paplašināšanos un atturēs no jaunu elektrostaciju būvniecības laikā, kad ASV elektroenerģijas pieprasījuma pieaugums nav pieredzēts desmitiem gadu.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment