Pazīmes, ka jūsu telefonu varētu noklausīties! Ja pamanāt kādu no šīm pazīmēm, esiet piesardzīgi…

Spiegprogramma, kas uzstādīta telefonā, spēj ierakstīt sarunas un pārtvert īsziņas, pēc tam pārsūtot tās uz citu adresi. Tā var kopēt kontaktu saraksta numurus, pārraidīt informāciju par telefona atrašanās vietu un pat ļauj citai personai dzirdēt visu, kas notiek apkārt.

Telefonam var būt iestatīta funkcija, kas ļauj to noklausīties, un šī funkcija var tikt izmantota dažādiem mērķiem, gan labiem, gan sliktiem.

Parasti šāda veida funkcija tiek izmantota drošības nolūkos vai, piemēram, vecāku kontroles mērķiem, lai uzraudzītu bērnu aktivitātes vai aizsargātu cilvēkus no iespējamām briesmām.

Tomēr, ja kāds nelikumīgi iestata telefonu, lai noklausītos citas personas sarunas bez to piekrišanas, tas var būt nelegāli un ietekmēt privātumu.

Kā noskaidrot, vai telefonā ir uzstādīta spiegprogramma? Parasti tā ir nemanāma un grūti atklājama. Tomēr ir noteiktas pazīmes, kas var liecināt par tās klātbūtni.

 

1. Telefona baterija pārāk ātri izlādējas. Ja baterija pastāvīgi ir karsta, tas arī nav labs signāls. Protams, problēma var būt pašā telefonā, īpaši, ja tas ir vecāks par gadu. Tāpēc ir vērts pārbaudīt, vai telefonā nav uzstādīta spiegprogramma.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

2. Esiet uzmanīgi, ja pamanāt dīvainības telefona darbībā, piemēram, kavēšanos izslēdzoties, patvaļīgas pārlādes vai pēkšņu apgaismojuma ieslēgšanos.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment