Mēs esam uz visiem laikiem aizmirsuši par kaitīgajiem odiem un mušām mājā. Vienkāršs triks, kas mums palīdzēja atbrīvoties no tiem reizi par visām reizēm.

Kukaiņu klātbūtne mājoklī nevienam nav patīkama. Protams, ja tie nav mājdzīvnieki īpašos terārijos. Mušiņas, odi, mušas ir ne tikai kaitinoši, bet arī kodīgi.

Daži cilvēki izmanto līmlentes, taču tās mēdz būt kaitinošas pielīp pie matiem vai nokrīt. Daži cilvēki dedzina īpašas spirāles, izmanto dūmvadus ar plāksnēm vai šķidrumiem. Bet, cik kaitīga ir to ietekme uz organismu, ir grūti pateikt. Ļoti smagās situācijās cilvēki izmanto ķermeņa aerosolus, dihlorofosu un citus ķīmiskus līdzekļus.

Un es jau ilgu laiku izmantoju vienu vienkāršu noslēpumu, kas man palīdz atbrīvoties no kaitinošiem kukaiņiem uz ilgu laiku. Pirmkārt, tas ir drošs gan cilvēkiem, gan dzīvniekiem. Jo tajā izmantotas vienkāršas, bet videi draudzīgas sastāvdaļas.

Kas mums būs nepieciešams

Es jau daudzkārt esmu ierosinājis, kā atbrīvoties no kukaiņiem un dažiem kukaiņiem ar tautas aizsardzības līdzekļu palīdzību.

Un mūsu gadījumā ir nepieciešams iegādāties īpašas ēteriskās eļļas.

Lasi vēl: Augsne nav pietiekami auglīga? Tad ir pienācis laiks iestrādāt augsnē efektīvu mēslojumu, kas pagatavots pašu rokām.

Visnepatīkamākās kukaiņiem ir piparmētras un ģerānijas eļļas. Tās var lietot atsevišķi vai kopā.

Kā lietot

Uz 2 glāzēm ūdens atšķaidiet 10-15 pilienus piparmētru eļļas un 5-6 pilienus ģerānijas eļļas. Ielejiet mājas smidzinātājā (izsmidzinātājā).

Izsmidziniet visas virsmas mājoklī. Nebaidieties pārspīlēt – eļļām ir ļoti patīkams aromāts, un papildus tam, ka atbrīvosieties no kukaiņiem dzīvoklī, jūs atsvaidzināsiet arī telpas gaisu.

Izsmidziniet ne tikai pašu telpu. Īpašu uzmanību pievērsiet logiem, palodzēm, moskītu tīkliem, durvīm – visām tām vietām, caur kurām mājoklī iekļūst mušas un odi.

Apsmidziniet arī vietas, kur šie kukaiņi pulcējas – galdi, paklāji, aizkari, griesti. Tas jādara reizi 3-5 dienās. Un tad jūs vienkārši aizmirsīsiet par kukaiņiem.

Padomi

Ņemiet vērā arī to, ka šīs eļļas ir ražotas no parastiem augiem. Un, ja mājās aug ģerānija (starp citu, viena no padomju sieviešu nemīlētākajām, bet ļoti noderīgajām puķēm) vai piparmētra (ko var pagatavot arī kā tēju, nomierinošu līdzekli), – kukaiņu mājā būs maz. Bet vislabāk ir izžāvēt dažas auga lapas. Žāvēta zieda aromāts ir daudz spēcīgāks un iedarbojas ātrāk.

Lasi vēl: Tas, kādā stāvoklī guļat: jūsu gulēšanas stāvoklis var par jums pastāstīt daudz vairāk, nekā jūs domājat.

Žāvētus ziedus nepieciešams vienkārši novietot vietās, kur visvairāk patīk pulcēties mušām un odiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment