Augsne nav pietiekami auglīga? Tad ir pienācis laiks iestrādāt augsnē efektīvu mēslojumu, kas pagatavots pašu rokām.

Es jums pastāstīšu, kā padarīt augsni veselīgu, auglīgu, lai saņemtu nākamgad pēc iespējas lielāku ražu.

Lietojot šos mēslošanas līdzekļus un šīs vielas palīdzēs atbrīvoties no visām sēnīšu slim***m, pat no kaitēkļiem, piemēram, no laputis, kaitēkļiem, kas ēd lapas, augļus.

Kopumā tas ir ļoti efektīvs līdzeklis. Lasiet līdz galam, jo būs divi mēslošanas līdzekļi, kas jālieto kopā, labi, vai atsevišķi. Paskatieties jau uz stāvokli, cik slikta ir jūsu augsne. Sāksim.

 

Pirmais mēslojums ir pelni un etiķis

Mums būs nepieciešams 10 litru spainis. Ielej tajā 3 tases pelnu. Koka pelni no jebkura koka. Šeit man ir spainis, uz tā es uzberu trīs glāzes pelnu. Tad pievieno etiķi 9 % 500 mililitru. Kāpēc mēs to darām?

Jūs visi zināt, ka pelni satur neaktīvas barības vielas. Tajā ir daudz kalcija, kalcija karbonāta, un tas ūdenī nešķīst. Tur ir kālija kālija potašs, un tas ūdenī izšķīst. Ir arī kālija, kas nešķīst ūdenī. Tur ir fosfors, magnijs, cinks, sērs. Tur ir pat silīcijs.

Šoferus gaida lielas pārmaiņas uz Latvijas ceļiem – izmaiņas gaidāmas jau šogad

Ar etiķi mēs šos elementus padarām šķīstošus. Kad mēs tos padarām šķīstošus, šie elementi paliek augsnē.
Paskatieties, jūs varat redzēt, kā aktīvi burbuļo pelni. Tas reaģē ar etiķi.

Piepildiet to visu ar 10 litriem ūdens. Tīrs ūdens, nu, es to paņēmu no mucas, tur uzkrājas lietus ūdens. Un ogles, kas paliek, jūs varat izņemt. Šādu uzlējumu labāk nostāvēt, lai aktivizācija būtu pilnīga, lai kalcija karbonāts pārvērstos šķīstošā formā. Daži cilvēki man jautā, vai pelnus var dzēst ar citronskābi? Patiesībā, ja apvieno pelnus ar citronskābi, rodas slikti šķīstoši elementi, tāpēc mēs izmantojam vai nu etiķskābi, vai pienskābi. Tam ir vislielākais efekts.

Tieši šis šķīdums mums būs nepieciešams augsnes barošanai, jo kalcija ievade jāveic iepriekš, lai augi ātri augtu. Kalcijs arī veicina sakņu sistēmas labu augšanu.

Šim šķīdumam mēs pievienojam arī veselu tasi humātu. Jebkāda veida humātus. Kālija humāts, amonija humāts, biohumuss. Veselu kausu spainī. Kādēļ mēs to darām?

Vērsim neveikla situācija, bet Vēžiem priekšā labvēlīgs laiks; Dienas prognoze 10. jūlijam visām zvaigžņu zīmēm

Lai padarītu augsni auglīgu, lai augsnē esošās barības vielas nākotnē augi labi uzsūktu. Pateicoties humusātiem, visas barības vielas sadalās daudz ātrāk.

Tagad mēs lietojam kurkumu. Es vienmēr pērku lielās burkās, bet veikalā pārtikas piedevu nodaļā var paņemt maisiņu ar kurkumu.

Tā ir lēta. Vienu paciņu vai vienu ēdamkaroti uz spaini ūdens ar karoti var iebērt.

Kurkuma satur ļoti daudz uzturvielu. Kurkumā ir vielas, kas atbaida kaitēkļus un atbrīvo no sēnīšu infekc***m. Tātad tā ir sava veida “divi vienā” uzturs.

Lasi vēl: Ko dedzināt krāsnī, lai ātri iztīrītu skursteni?

Kā jau rakstīju iepriekš, kalcijs nozīmē spēcīgu sakņu sistēmu un veselīgus augļus. Kalcijs vienmēr jālieto daudz.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment