Vai ir iespējams izmazgāt kečupu no drēbēm: ne visām saimniecēm tas izdodas

Ne reizi vien nākas saskarties ar kečupa traipiem uz apģērba, kas rodas, vai nu gatavojot ēst, vai vienkārši neveikli nosmērējoties ēdot maltīti.

Tomātu sastāvā esošie dabīgie pigmenti izšķīst taukos, kļūstot par īstu krāsu. Bet vislielākās grūtības sagādā mākslīgās krāsvielas, kas ir dažu mērču sastāvā, – tās ir vēl agresīvākas un gandrīz neatgriezeniski iesūcas auduma šķiedrās.

Tāpēc ir ļoti grūti izmazgāt šāda veida piesārņojumu. Un tomēr to ir iespējams paveikt un izdarīt, ja zināt par tautas līdzekli, kas tiek galā ar kečupa traipiem “uz urrā”.

Ūdeņraža peroksīds

Šis risinājums ir piemērots baltām lietām. Mērces paliekas jānoņem no drēbēm un pēc tam noskalojiet netīro vietu aukstā ūdenī.

Uz stundu iegremdējiet apģērbu jebkurā mazgāšanas līdzeklī, ja iespējams, ar balinošu iedarbību. Atliek uz pusstundu apliet traipu ar peroksīdu, pēc tam izskalot un izmazgāt apģērbu piemērotā veidā.

Spirts un citrona sula

Atšķirībā no pirmā līdzekļa šo metodi var saukt par universālu, jo tā vienlīdz labi iedarbojas gan uz baltiem, gan krāsainiem audumiem.

200 ml ūdens pievieno tējkaroti citrona sulas un 5 ēdamkarotes spirta un uzklājiet šķīdumu uz traipa. Pēc 15-20 minūtēm noskalojiet materiālu aukstā ūdenī un izmazgājiet priekšmetu.

Lasi vēl: Tikai četras zodiaka zīmes atdzims no pelniem. Viņus gaida jauna dzīve

Etiķis

Sajauciet vienu daļu etiķa ar divām daļām ūdens un uzklājiet uz traipa, ļaujot tam iedarboties 5-10 minūtes, pēc tam izskalojiet.

Soda

Sajauciet sodas pulveri ar ūdeni, lai iegūtu pastas veida konsistenci un uzklājiet uz traipa, ļaujot pastai nožūt. Tad noslaukiet sodas atlikumus un izskalojiet audumu vēsā ūdenī.

Šie soļi palīdzēs efektīvi izmazgāt kečupa traipus no apģērba un saglabāt to tīru un svaigu.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment