Tunča salātu recepte ar burkāniem un ābolu

Pagatavojiet ļoti vienkāršus un veselīgus salātus no pieejamiem produktiem. Šo ēdienu novērtēs ne tikai veģetārieši, bet arī tie, kas rūpējas par savu figūru.

Sagatavojiet dārzeņus, sarīvējiet, apvienojiet ar tunča konserviem un pārlejiet ar grieķu jogurtu. Pasniedz skaisti uz salātu lapas. Jūsu viesi būs vienkārši sajūsmā par šādu uzkodu.

Sastāvdaļas

Tunča konservs 1 kārba

Burkāns – 1

Ābols – 1

Citrona sula – 1,5 ēdamkarote

Grieķu jogurts – 2 ēdamkarotes

Loki – 2 kātiņi

Pētersīļi – pēc ieskatiem dekorēšanai

Salātu lapas – pasniegšanai

Sāls – pēc garšas

Pagatavošana

Nomizojiet ābolu no mizas un serdes. Sarīvējiet ābolu uz korejiešu rīves un uzreiz apsmidziniet ar citrona sulu. Tas ir vajadzīgs, lai ābolus nepaliktu tumši, kas neradi vizuāli pievilcīgu izskatu.

Tam sekojoši burkānus nomizo un sarīvē uz korejiešu burkānu rīves.

Smalki sagriež lociņus.

Notecina tunča konservus un saberž ar dakšiņu.

Salātu lapas noskalojiet zem tekoša ūdens un nosusiniet ar papīra dvieli.

Sajauc tunci, burkānu, ābolu, lokus. Pievienojiet sāli pēc saviem ieskatiem, pārlejiet ar grieķu jogurtu un samaisiet. Var arī izmantot turku jogurtu bez garšas piedevām. Uz šķīvja kārtojiet salātu lapas, tad sagatavotos salātus un dekorējiet ar pētersīļu lapiņām.

Lasi vēl: Vai ir iespējams izmazgāt kečupu no drēbēm: ne visām saimniecēm tas izdodas

Grieķu jogurta izmantošana kā mērce ir veselīgākas variants. Ja vēlaties, varat to droši aizstāt ar majonēzi, tādā veidā iegūstot nedaudz sātīgāku ēdienu.

Kā opciju jūs varat pievienot vēl arī cieti vārītu olu. Tas salātiem var piešķirt papildu olbaltumvielas un tekstūru. Šajā gadījumā arī labi derēs klāt svaigi sīpoli, kas sagriezti plānos pusgredzenos.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Šo pamata recepti var pielāgot savai gaumei, un tā ir ideāli piemērota ātrai un barojošai maltītei. Izbaudiet tunča salātus, kas būs patīkama maltīte karstās vasaras dienās!

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment