Zelta rotaslietu tīrīšana mājas apstākļos: eksperte atklāja pašu efektīvāko metodi

 

Divu sastāvdaļu metode juvelierizstrādājumu tīrīšanai ietaupīs gan laiku, gan naudu.

Mūsu rotaslietas, piemēram, gredzeni un kaklarotas, ko ikdienā nēsājam, visas dienas garumā ir pakļautas daudzu elementu iedarbībai, sākot no ziepēm un ūdens līdz netīrumiem. Šie elementi var padarīt jūsu rotaslietas blāvākas, tāpēc ir ļoti svarīgi tās regulāri tīrīt, lai saglabātu to mirdzumu.

Tomēr tikpat svarīgi ir šos izstrādājumus tīrīt pareizi, lai nesabojātu dimantus, dārgakmeņus vai citas detaļas, kas var mainīties vai zaudēt krāsu, raksta Mirror.

Tiek norādīts, ka ir vairāki veidi, kā tīrīt juvelierizstrādājumus: jūs varat samaksāt juvelierim, lai tas to izdarītu, vai arī varat iegādāties speciālu tīrīšanas līdzekli. Taču patiesībā tikpat labi varat savus iecienītākos rotaslietas iztīrīt mājās un ietaupīt naudu.

Tīrīšanas eksperte Sindija Garsija dalījās pieredzē, kā viņa tīra savus gredzenus, padarot tos neticami spīdīgus. Viņa rotaslietu tīrīšanai izmanto tikai divas sastāvdaļas – un, iespējams, tās ir lietas, kas jau ir jūsu virtuves skapīšos.

“Lai man nevajadzētu pirkt juvelierizstrādājumu tīrīšanas līdzekļus, es tīru savus gredzenus tikai ar balto destilēto etiķi un trauku mazgāšanas līdzekli. Tas darbojas tikpat labi, kā profesionālie, bet dārgākie līdzekļi,” atklāja eksperte.

Lasi vēl: Tunča salātu recepte ar burkāniem un ābolu

Vispirms Sindija uzvāra tējkannu ar ūdeni. Kamēr ūdens vēl vāras, krūzē ielej 2 ēdamkarotes baltā etiķa un pievieno nedaudz trauku mazgāšanas līdzekļa. Pēc tam viņa iemērc krūzītē savus gredzenus, un tad pārlej tos ar verdošu ūdeni.

“Atstājiet gredzenus uz 15 minūtēm,” iesaka Sindija.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Pēc tam ar zobu birstīti notīriet gredzenus ar maisījumu un noslaukiet tos ar virtuves papīra dvieļiem.

Šī metode ir ļoti efektīva un izmantojama ne tikai gredzeniem, bet pilnīgi jebkura veida zelta rotaslietām.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment