Zupa ar sēnēm, kausētu sieru un griķiem. Gatavojiet gardu un sātīgu zupu bez gaļas.

Šodien mēs vārīsim zupu ar kausētu sieru un sēnēm. Tās garša ir tik bagātīga, ka gaļa tās sastāvā būs lieka. 

Zupas ar sēnēm, kausētu sieru un griķiem recepte.

Sastāvdaļas:

sēnes – 400 g,

griķi – 120 g,

kartupeļi – 2 gab,

burkāni – 1 gab,

sīpols – 1 gab,

paprika – 1 gab,

ķiploki – 2 daiviņas,

kausēts siers – 4 gab,

ūdens – 1,5 litri,

lauru lapa – 1 gab,

kurkuma – 1 tējkarote,

sāls, pipari – pēc garšas,

augu un sviesta eļļa cepšanai.

Gatavošana :

1. Sagatavojiet dārzeņus (nomazgājiet, nomizojiet).

2. Uzkarsē katlu ar ūdeni.

3. Kartupeļus sagriež kubiņos, iemet verdošā ūdenī. Pievieno lauru lapu.

4. Uzkarsē augu eļļu pannā.

5. Smalki sagrieziet ķiplokus un apcepiet tos kopā ar kurkumu.

Lasi vēl: Vangas padoms: kā parastu adatu pārvērst par burvju nūjiņu, kas piepilda sen lolotas vēlmes

6. Sīpolu sasmalcina un apcep kopā ar ķiplokiem, līdz tas kļūst caurspīdīgs.

7. Sarīvē burkānus un apcep kopā ar dārzeņiem, līdz tie kļūst nedaudz mīksti.

8. Papriku sagrieziet kubiņos, pievienojiet pannā un cepiet, līdz tā ir pusgatava. Šajā procesā pievieno nedaudz sāls un maltus melnos piparus.

9. Citā pannā uzkarsē eļļu un apcep iepriekš sagrieztas sēnes. Lai sēnēm piešķirtu spilgtu garšu, cepšanai labāk izmantot sviestu.

10. Kad ūdens ar kartupeļiem atkal uzvārīsies, pievienojiet tam apceptos dārzeņus. Vāriet 5 minūtes.

11. Uz rīves sarīvē kausētu sieru. Vēlams to izņemt no ledusskapja pēdējā brīdī. Tad to būs vieglāk sarīvēt.

12. Pannā pievienojiet rīvētu sieru, noskalotus griķus un ceptas sēnes. Maisiet, līdz siers ir pilnībā izkusis. Sāls pēc garšas. Pagaidiet, līdz ūdens atkal uzvārīsies, vāriet 10 minūtes un noņemiet no plīts.

Lasi vēl:  Kāpēc nevajadzētu staigāt ar saplēstām zeķēm, bet vajadzētu pēc iespējas ātrāk no tām atbrīvoties.

Labu apetīti!

Leave a Comment