Uzklāj uz naža asmens nedaudz zobu pastas, un rezultāts tevi pārsteigs!

 

 

Šodien tev pastāstīšu, kāpēc naža asmens ir jāpārklāj ar zobu pastu. Parādīšu arī, kā uzasināt rīvi, šķēres un blendera nažus.

 

Naža asināšana ar zobu pastu

 

Šķēres, naži un citi asi priekšmeti, ko lietojam virtuvē, laika gaitā nodilst un paliek neasi. Mūsdienās var iegādāties dažādus instrumentus asināšanai, bet, ja to nav pa rokai, var izmantot improvizētus risinājumus.

Šķēres, naži un citi asi priekšmeti, ko lietojam virtuvē, laika gaitā nodilst un paliek neasi vairāku iemeslu dēļ:

Ikdienas lietošanas laikā asmeņi saskaras ar dažādiem materiāliem, piemēram, dēlīšiem, šķīvjiem un ēdieniem. Katrs griešanas, smalcināšanas vai skrāpēšanas akts nedaudz noārda asmens virsmu, radot mikroskopiskus bojājumus.

Dažādu produktu un griešanas virsmu cietība atšķiras. Cietākie materiāli, piemēram, kauli, saldēti produkti vai cieti dēlīši, var izraisīt ātrāku asmeņu nodilumu, salīdzinot ar mīkstākiem materiāliem.

Metāls, no kura tiek izgatavoti naži un šķēres, pakāpeniski zaudē savu asumu un formu, jo to molekulārā struktūra mainās lietošanas laikā. Šo procesu sauc par metāla nogurumu, un tas var izraisīt asmens malu izlieci un nodilumu.

Mitrums, skābes un sāļi, kas atrodas pārtikā, var izraisīt metāla oksidēšanos un koroziju. Lai gan mūsdienu naži bieži ir izgatavoti no nerūsējošā tērauda, tas tikai palēnina korozijas procesu, bet pilnībā to nenovērš.

Ja naži un šķēres tiek uzglabāti nepiemērotos apstākļos vai netiek regulāri asināti un tīrīti, tie var ātrāk zaudēt savu asumu. Piemēram, naži, kas tiek turēti kopā atvilktnē, var saskarties viens ar otru, radot bojājumus asmeņu malām.

Dažkārt naži un šķēres tiek pakļauti augstai temperatūrai, piemēram, mazgājot trauku mazgājamajā mašīnā. Augsta temperatūra var ietekmēt metāla struktūru un izraisīt tā mīkstināšanos un deformāciju.

Regulāra asmeņu asināšana un pareiza kopšana var ievērojami pagarināt nažu un šķēru kalpošanas laiku, saglabājot to asumu un efektivitāti.

Naža sagatavošana:

 

Uzklājam nedaudz zobu pastas uz naža asmens un vienmērīgi izsmērējam to.

Zobu pasta satur abrazīvas vielas, kas palīdzēs padarīt asināšanu efektīvāku.

 

Keramikas šķīvja izmantošana:

Paņemam keramikas šķīvi vai krūzi ar raupju apakšu.

Uzkaisām uz tās tējkaroti rupjā sāls un uzlejam nedaudz etiķa.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment