Pikanti un neparasti: kā pagatavot tomātu ievārījumu

Šo ievārījumu gatavo Spānijā un Itālijā, un to pasniedz kopā ar sieru un uz brusketām.

Tomātu ievārījumu var pagatavot saldāku, un tad tas būs gandrīz vai deserts, vai arī var pievienot sāli, un tad tas būs lielisks papildinājums sieriem un gaļai. Ievārījumam var pievienot pētersīļus, baziliku, estragonu, timiānu vai citus aromātiskus garšaugus pēc savas gaumes. Ar šo recepti dalījās Il Cuore In Pentola.

Labāk ir izmantot dažādu šķirņu tomātus, lai garša būtu bagātāka. Ideāli, ja daži tomāti ir nedaudz pārgatavojušies, bet citi – stingrāki, tas padarīs ievārījuma konsistenci interesantāku.

Sastāvdaļas tomātu ievārījumam

Dzeltenie lielie tomāti – 260 g

Apaļie sarkanie tomāti – 280 g

Dzeltenie ķiršu tomāti – 280 g

Cukurs – 410 g

Pektīns – 3 g

Ķiploki – 2 daiviņas

Ingvers – 5 g

Rīsu etiķis – 25 ml

Sāls – pēc garšas

Tomātu ievārījuma pagatavošana

Iesākumā sagatavojiet tomātus: sagrieziet tos kubiņos un šķēlītēs, kā vēlaties. Ķiplokus sagriež šķēlēs, ingveru nomizo un sagriež 2-4 lielos gabaliņos.

Samaisiet cukuru ar pektīnu: tas ir, lai novērstu pektīna pielipšanu marmelādei.

Ievietojiet tomātus, ķiplokus un ingveru plašā katlā uz lielas uguns, pārkaisiet ar cukuru un pektīnu un pagaidiet, līdz izdalās mitrums. Ielej etiķi un vāra 5-10 minūtes, līdz mitrums iztvaiko. Sīrupam vajadzētu sabiezēt un kļūt viskozākam. Ja vēlaties pievienot kādus no garšaugiem, šis ir īstais brīdis, lai to darītu.

Ievārījumu var variēt, pievienojot dažādas garšvielas vai pat nedaudz čili, lai piešķirtu pikantumu. Var pievienot arī citrona sulu un rīvētu miziņu, tas piešķirs patīkamu garšas noti.

Pievienojiet ievārījumam sāli pēc garšas un atstājiet uz 24 stundām. Gatavu tomātu ievārījumu ievieto sterilizētās burkās un ievieto ledusskapī. Tur to var uzglabāt līdz 2 mēnešiem.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment